Blanširani bob možete pirjati za večeru, dodati u salate ili ga samo grickati tijekom dana.
Rukom odrežite krajeve stabljike ili ih kuhinjskim škarama odrežite. Uzmite lonac dovoljno velik da u njega stane bob koji planirate kuhati i napunite ga vodom. Posolite vodu i brzo prokuhajte. Dodajte bob i kuhajte dok ne bude mekan i hrskav, oko 3 do 5 minuta.
Izvadite bob iz kipuće vode i odmah stavite u ledenu kupku kako biste zaustavili kuhanje. Kad se potpuno ohladi, blanširani bob ocijedite i osušite tapkanjem.
Ostatke blanširanog boba čuvajte pokrivene u hladnjaku do 4 dana. Ako blanširani bob želite staviti u zamrzivač, rasporedite ocijeđeni bob u jednom sloju na lim obložen pergamentom i stavite ga u zamrzivač. Nakon što se bob zamrzne, prebacite ga u vrećicu s patentnim zatvaračem i zamrznite do 9 mjeseci. Izvadite i ponovno zagrijte bilo koju veličinu porcije ili otopite cijelu vrećicu preko noći u hladnjaku prije ponovnog zagrijavanja.
Koristite ostatke blanširanog boba u omletu, salati od tjestenine ili zelenoj salati.