Biskvitni kolač od jabuka - recept i priprema
Ovaj kolač može se pripremiti u različitim okusima, a biskvitni kolač od jabuka je jedan od omiljenih. Pogledajte kako se priprema biskvitni kolač od jabuka.
Biskvitni kolač od jabuka sastojci:
2 velike jabuke
2 jaja
1 šalica šećera
1 šalica brašna
1 žličica praška za pecivo
pola šalice ulja
1 žličica cimeta
prstohvat soli
Priprema biskvitnog kolača od jabuka:
Ogulite i naribajte jabuke. U veliku posudu dodajte jaja i šećer te miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. U smjesu od jaja dodajte brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i ulje. Miješajte dok se sastojci ne sjedine.
Dodajte naribane jabuke u smjesu od jaja i brašna te promiješajte. Prelijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta. Nakon što se kolač ohladi, možete ga preliti glazurom od šećera u prahu i cimeta ili ga poslužiti uz kuglice sladoleda od vanilije.
Biskvitni kolač od jabuka je ukusan i lagan desert koji je jednostavan za pripremu. Može se poslužiti kao desert nakon ručka, večere ili za vrijeme druženja s prijateljima. Ovaj kolač će zadovoljiti sve ljubitelje jabuka i zasigurno postati omiljeni desert u vašoj kuhinji.