Biskvit za voćnu tortu od jagoda ne smije biti kompliciran jer je krema takva, kao i ukrašavanje. Stoga, najvažniji korak je da je biskvit za voćnu tortu od jagoda brzo gotov i da ne treba puno sastojaka. U načelu, biskvit za voćnu tortu od jagoda je onaj univerzalan, koji možete koristiti i s drugim kolačima i tortama.
Biskvit za voćnu tortu od jagoda sastojci:
- 150 grama šećera
- 4 jaja
- 200 grama glatkog brašna
- Pola vrećice praška za pecivo
- 50 ml ulja
- 100 ml vode
Biskvit za voćnu tortu od jagoda priprema:
Biskvit za voćnu tortu od jagoda priprema se tako da za početak stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva. Zatim razdvojite bjelanjke i žutanjke. Žutanjke izmiksajte sa šećerom pa potom ulijte toplu vodu i ulje. Sve izmiksajte.
Dodajte brašno i prašak za pecivo i lagano kuhačom pomiješajte. Istucite bjelanjke u snijeg te dodajte žutanjcima. Sve dobro stopite kuhačom. Pecite 25 minuta u kalupu kojeg ste prije namastili i pobrašnili. Provjerite čačkalicom je li biskvit za voćnu tortu od jagoda gotov. Pustite ga da se ohladi, a zatim se bacite na pripremu kreme i finiširanje torte.