Poseban gastronomski okus kolač dobiva kada mu dodate smokve. Upravo zbog toga morate probati biskvit sa smokvama. On svojim okusom jako podsjeća na ljeto, a biskvit sa smokvama možete praviti i kasnije, u neko drugo godišnje doba.
Sve što vam treba da biste ispekli biskvit sa smokvama jesu sljedeći sastojci:
- 300 grama glatkog brašna
- 100 grama šećera
- 100 grama maslaca
- 10 smokava
- 1 limun
- 1 naranča
- 2 jaja
- 250 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica ruma
Biskvit sa smokvama priprema:
Biskvit sa smokvama priprema se tako da izmiksate jaja, šećer, vanilin šećer i maslac koji ste prethodno omekšali. Samo postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo, a nakon toga jogurt te sok od limuna i naranče, kao i njihovu naribanu koricu. Ako volite zbog bolje arome možete dodati žličicu ruma. Dobiveni biskvit prelijte u lim za pečenje te u njega utisnite prepolovljene smokve. Pecite biskvit sa smokvama na 180 stupnjeva otprilike 40 minuta.
Biskvit sa smokvama odlično se slaže sa šlagom ili sladoled pa predlažemo da s time poslužite!