Biskvit s bijelom čokoladom zvuči kompliciran za pripremu, no nije. Upravo suprotno, biskvit s bijelom čokoladom lako se priprema, a osim toga okusom je neodoljiv. Isto tako, on se slaže sa svim kremama, bilo čokoladnim ili voćnim tako da nikako ne možete pogriješiti.
Stoga, jedino što vam preostaje jest pribaviti sve sastojke za biskvit s bijelom čokoladom:
- 100 grama maslaca
- 100 grama bijele čokolade
- 4 jaja
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice šećera
- 4 žlice glatkog brašna
- 4 žlice mlijeka
Biskvit sa bijelom čokoladom priprema:
Izmiksajte margarin zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Otopite bijelu čokoladu na pari pa dodajte margarinu. Jaja odvojite na bjelanjak i žutanjak te od bjelanjka istucite snijeg. Žutanjke postepeno dodajte margarinu pritom cijelo vrijeme miksajući, a za kraj mlijeko i brašno. Sve dobro izmiksajte u gustu smjesu te nakraju dodajte snijeg od bjelanjka i prašak za pecivo. Kuhačom dobro sjedinite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva te biskvit prelijte u pomašćeni lim za pečenje. Pecite do maksimalno 30 minuta.
Biskvit s bijelom čokoladom možete konzumirati i poslužiti kao suhi kolač ili mu dodati kremu prema želji. U svakom slučaju će vrlo brzo nestati.