Slojevi biskvita prožetog kavom savršeni su za ljubitelje slatkog, ali i kave. Ovaj biskvit je ostvarenje snova ljubitelja kave! Biskvit od kave je desert koji će vas zasigurno impresionirati.
Sastojci za biskvit od kave:
- 170 g maslaca ili margarina
- 170 g šećera
- 3 velika jaja
- 170 g brašna
- 1 žlica ohlađene instant kave, otopljene u 1 žlici vruće vode
Kako se priprema biskvit od kave?
Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacem dva kalupa za biskvit od 18 cm. Dodajte šećer i maslac u zdjelu i miksajte dok ne postane vrlo pjenasto i blijedo.
Jaja umutite vilicom u šalici, pa ih postupno dodajte u smjesu sa svaki put po 1 žlicom brašna. Pazite da ne potrošite svo brašno. Kada su jaja potpuno sjedinjena u smjesi, dodajte ostatak brašna i lagano ga umiješajte u biskvit od kave.
Dodajte otopljenu kavu u smjesu, još uvijek savijajući. Podijelite u kalupe za sendviče i kuhajte 25-30 minuta dok se ne digne i stegne, a ražnjić zaboden u sredinu ne izađe čist. Ostavite da se ohladi u kalupu 5 minuta, a zatim preokrenite na rešetku da se potpuno ohladi. Nakon što se ohladi biskvit od kave može se zamrznuti.