Bogata i kremasta, ova je bijela parfe krema ledeni desert koji je vrlo jednostavan za napraviti. Pripremite ga barem jedan dan prije nego što ga želite poslužiti. Slijedi recept za bijelu parfe kremu.
Bijela parfe krema sastojci:
- 100 g bijele čokolade
- žličica meda
- jaje odvojeno
- 100 ml duple pavlake
- kakao prah u prah
- jagode umočene u čokoladu po želji, miješano bobičasto, za posluživanje
Kako se priprema bijela parfe krema?
Obložite 2 pojedinačna kalupa srca prozirnom folijom. Izgladite što više nabora. Čokoladu izlomite na male komadiće i stavite u posudu iznad vruće vode. Miješajte dok se ne rastopi. Pazite da posuda ne dodiruje vodu. Kad se otopi, maknite s vatre i umiješajte med i žumanjak, a zatim vrhnje.
Bjelanjke umutite dok ne stoje u čvrst snijeg. Zlato u čokoladnu smjesu. Ulijte u pripremljene kalupe i zamrznite preko noći. Izvadite iz zamrzivača i stavite u hladnjak na 10-20 minuta. Izvadite iz kalupa za posluživanje. Ukrasite bijelu parfe kremu posipanjem kakaa u prahu.