Bazlama - turske lepinje
Balazam ili turske lepinje su turski kruh. Kako biste pripremili bazlamu - turske lepinje potrebni su vam sljedeći sastojci:
1 kockica svježeg kvasca
1 žlica soli
pola šalice grčkog jogurta
1 žlica šećera
šalica i pol tople vode
4 šalice brašna
Balzama ili turske lepinje - priprema:
Najprije otopite kvasac, šećer i sol u toploj vodi. Brašno, vodu i grčki jogurt dodajte i dobro sve zajedno izmiješajte. Tijesto mora biti mekano, ali ne smije biti ljepljivo.
Po radnoj površini pospijte brašno i oblikujte tijesto u kugle. Prekrijte ih vlažnom krpom i pstavite neka odstoje 3 sata.
Prerežite tijesto na četiri jednaka dijela i oblikujte okrugle lepinje. Lepinje prekrijte vlažnom krpom i ostavite 15 minuta. Bazlama - turske lepinje ili turski kruh je spreman za serviranje.
Stavite tavu na vatru neka se zagrije i stavite jednu lepinju u tavu i pecite oko minute sa svake strane.
Maknite i stavite na kuhinjsku krpu, lepinja mora ostati topla. Na isti način ispecite sve ostale komade tijesta.
403 Forbidden