Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Turski kruh /

Bazlama - turske lepinje

Balzama ili truske lepinje pripremite sami uz pomoć našeg recepta. Za pripremu bazlama je potrebno oko četiri sata.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Balazam ili turske lepinje su turski kruh. Kako biste pripremili bazlamu - turske lepinje potrebni su vam sljedeći sastojci:

1 kockica svježeg kvasca

1 žlica soli

pola šalice grčkog jogurta

1 žlica šećera

šalica i pol tople vode

4 šalice brašna

Balzama ili turske lepinje - priprema:

Najprije otopite kvasac, šećer i sol u toploj vodi. Brašno, vodu i grčki jogurt dodajte i dobro sve zajedno izmiješajte. Tijesto mora biti mekano, ali ne smije biti ljepljivo.

Po radnoj površini pospijte brašno i oblikujte tijesto u kugle. Prekrijte ih vlažnom krpom i pstavite neka odstoje 3 sata.

Prerežite tijesto na četiri jednaka dijela i oblikujte okrugle lepinje. Lepinje prekrijte vlažnom krpom i ostavite 15 minuta. Bazlama - turske lepinje ili turski kruh je spreman za serviranje.

Stavite tavu na vatru neka se zagrije i stavite jednu lepinju u tavu i pecite oko minute sa svake strane.

Maknite i stavite na kuhinjsku krpu, lepinja mora ostati topla. Na isti način ispecite sve ostale komade tijesta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike