Turski kruh /

Bazlama - turske lepinje

Image

Balzama ili truske lepinje pripremite sami uz pomoć našeg recepta. Za pripremu bazlama je potrebno oko četiri sata.

11.6.2021.
8:53
VOYO logo

Balazam ili turske lepinje su turski kruh. Kako biste pripremili bazlamu - turske lepinje potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 1 kockica svježeg kvasca
  • 1 žlica soli
  • pola šalice grčkog jogurta
  • 1 žlica šećera
  • šalica i pol tople vode
  • 4 šalice brašna

Balzama ili turske lepinje - priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije otopite kvasac, šećer i sol u toploj vodi. Brašno, vodu i grčki jogurt dodajte i dobro sve zajedno izmiješajte. Tijesto mora biti mekano, ali ne smije biti ljepljivo.

Po radnoj površini pospijte brašno i oblikujte tijesto u kugle. Prekrijte ih vlažnom krpom i pstavite neka odstoje 3 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prerežite tijesto na četiri jednaka dijela i oblikujte okrugle lepinje. Lepinje prekrijte vlažnom krpom i ostavite 15 minuta. Bazlama - turske lepinje ili turski kruh je spreman za serviranje.

Stavite tavu na vatru neka se zagrije i stavite jednu lepinju u tavu i pecite oko minute sa svake strane.

Maknite i stavite na kuhinjsku krpu, lepinja mora ostati topla. Na isti način ispecite sve ostale komade tijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo