Aromatični kukuruzni kruh i poširana jaja
Kako biste napravili aromatični kukuruzni kruh i poširana jaja potrebno vam je sljedeće:
1 kukuruzni kruh
10 dkg svježeg posnog sira
6 dkg maslaca
3 dkg umaka pesto genovese
1 umak od rajčice
četvrtina žličice soli
4 jaja
provansalska mješavina začina
Narežite kukuruzni kruh na kriške i složite na papir za pečenje. Na kruh stavite umak od rajčice i začinite s mješavinom začina. Dodajte sir te stavite u pećnicu na 190 stupnjeva.
Poširana jaja pripremite tako da razbijete jaja i stavite ih u vruću kipuću vodu oko 5 minuta.
Nakon što su se kriške kruha ispekle, preko njih složite poširana jaja.
Napravite umak od pesto umaka i maslnovog ulja te pokapajte preko kruha i poširanih jaja.
Aromatični kukuruzni kruh i poširana jaja su spremni za serviranje.