banner

Kako malu spavaću sobu urediti lijepo, moderno i funkcionalno

Imam spavaću sobu koja je dosta mala, a meni u nju treba stati bračni krevet i ormar (imam puuuno stvari), a nitko mi ne zna dati idejno rješenje. Svi mi nameću krevet s ormarima iznad glave (most), a ja bih htjela nešto moderno i lijepo…

Za sobu veličine 4,10×2,70 i uz smještaj ulaza te francuskog prozora na istoj dijagonali, zaista je most najbolje rješenje, no nije i jedino.

Prvenstveno radijator koji ste ucrtali, može biti i znatno manji, te smanjenjem dobivate i funkcionalni sjeverni zid. Na dijagonali ulaz-prozor/vrata, ležaj definitivno ne može biti – znači, ostaje istočni dio sobe.

Među ponuđenim varijantama imate dosta mogućnosti izabrati idealnu za Vas ili kombinirati novu, a i galerija je ovdje da Vam pomogne u odabiru.

Analiziraje podatke i polako konfigurirajte svoj spavaći prostora. Ideja je smjestiti ležaj 160×200, ne veći, te popuniti prazninu s praktičnim i funkcionalnim namještajem. Ogledala su definitivno dobrodošla kao i svjetlije boje koje će vizualno povećati prostoriju.

Dakle ideja je da ormare odmaknemo od samog ležaja, a isto znači:

a) smjestiti ih na zapadni zid kao viseće (krevet je uz južni zid)

b) uz viseće ormare kombinirati nižu komodu (krevet je uz južni zid)

c) ormar smjestiti na sjeverni zid, a iznad radijatora izvesti toaletni stolić (krevet je uz južni zid)

d) krevet podići za jednu stubu, te ispod njega smjestiti ladice za spremanje (krevet je uz južni zid)

e)uz ulaz izvesti walk in ormar te time osloboditi spavaću zonu od istih (krevet je uz istočni zid)

f) uz ulaz smjestiti ormare u “L” ili po dužini (krevet je uz sjeverni zid)

Vrata ormara izvedite kao staklenu stijenu, a dio oko kreveta kao police na preklop unutar kojih možete pospremiti manju količinu sitnica, a istovremeno iste služe kao uzglavlje. Krevet, tj. konstrukciju izvedite u svjetlijoj boji te neka ista boja prati sav namještaj sobe.

Zid je slobodan, a u nijednoj varijanti rješenje nije most iznad kreveta. Nadam se da je bar jedno od ovih rješenja zadovoljavajuće te da uz kombiniranje zgodnih slika ili manjih polica i vaša spavaonica može konačno poslužiti svrsi.

Savjetuje:
Ana Đurđek Kuga, dipl. ing. arh

Povratak na Net.hr