TOP TRIKOVI ZA BLISTAVE PARKETE: / S ovim pametnim rješenjima više nikad nećete morati bjesomučno ribati

Image
Foto: shutterstock

Kućni pripravci za redovito održavanje + spasonosni recepti za malo teže slučajeve

13.9.2020.
8:03
shutterstock
Play logo

Ako na svojim podovima imate parket, onda znate kako njih valja redovito i pravilno održavati da bi oni uvijek bili bili lijepi i sjajni. Jedno pogrešno sredstvo za čišćenje može napraviti katastrofu koju nećete tako lako sanirati.

Ovi trikovi za čišćenje različitih mrlja s parketa stoga će vam doći kao naručeni. Sredstva za brisanje i sjaj drvenih podova ne morate nužno kupiti, možete ih napraviti sami i vrlo je jednostavno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripravci za regularno čišćenje

Za uobičajeno brisanje parketa u boci s raspršivačem pomiješajte šalicu vode s 3/4 šalice octa pa dodajte dvije kapi deterdženta za pranje posuđa, pola šalice alkohola te pet do 10 kapi omiljenog eteričnog ulja. Ovo domaće sredstvo za čišćenje na drveni se pod nanosi mekanom krpom, piše HealthyLifeBoxx.

Crni čaj je također dobar za vaše drvene podove. U litru kipuće vode stavite četiri vrećice čaja pa ih ostavite unutra neko vrijeme, dulje nego kod pripreme čaja za piće. Potom tekućinu sasvim ohladite pa njome prebrišite podove.

Kod ogrebotina na drvetu posegnite za uljem uljane repice (poslužit će i biljno ulje). Pomiješajte ulje i ocat u omjeru 2:1. Smjesu nanesite na oštećenja i nježno utrljajte u drvo. Postoji još jedan način, a to je istrljati ogrebotinu komadom oraha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE KUHINJSKE NAPE: /

Ona ga je isprobala i ostala paf - 'OMG, morala sam ovo podijeliti...'

Image
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE KUHINJSKE NAPE: /

Ona ga je isprobala i ostala paf - 'OMG, morala sam ovo podijeliti...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trikovi za malo teže slučajeve

Ako imate kućnog ljubimca koji se pomokrio po drvenom podu, očistite to što prije. Najjednostavniji način je zasuti mrlju obilno sodom bikarbonom i ostaviti preko noći. Na kraju pod operite vodom i blagim deterdžentom.

Dogodi li vam se da na svojemu parketu pronađete žvakaću gumu koju nikako ne možete potpuno ukloniti - posegnite za ledom. Led će zamrznuti ljepljivu masu, koju je, potom, daleko lakše ukloniti nečim poput špahtle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragove trajnoga markera na drvenom podu uklonit ćete pastom za zube i krpicom od mikrovlakana. Malo paste stavite na mrlju i lagano protrljajte pa uklonite višak. Kod nekih mrlja pomaže i magična spužvica za čišćenje.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo