Play ponuda

SMRDI LI VAM FRIŠKO OPRANA ODJEĆA? / Hitno pregledajte ovaj dio perilice! Nije uopće bezazleno, možete se razboljeti

Image
Foto: Getty

Ako redovito ne održavate perilicu, sva se prljavština nakuplja u rubovima i ispod gume, što se s vremenom upljesnivi

16.12.2018.
8:24
Getty
Play ponuda

Ako ste u zadnje primijetili da vam odjeća ima čudan, neugodan miris čim ste je izvukli iz perilice, razlog bi mogao biti jako prljav, pa čak i opasan. Mnoge su žene to skužile pa su krenule istraživati odakle dolazi taj nepodnošljiv smrad - i šokirale se.

Gnjusne fotografije svojih otkrića podijelile su na forumu za čišćenje. Naime, uzrok problema najčešće se krije u gumi koja se nalazi odmah iza vrata perilice za rublje. Na njoj se s vremenom nakupljaju gljivice kojih se onda teško riješiti.

shimmer fallback
shimmer fallback

Provjerite i ispod gume

"Je li netko imao sreće sa čišćenjem plijesni s prednjeg dijela perilice?", pitala je jedna žena na forumu i priložila gnjusnu fotografiju na kojoj se vide nakupine crnih gljivica na gumi koja osigurava da se voda ne izlijeva kroz vratašca.

shimmer fallback
shimmer fallback

GNJUSNE STVARI PRONAĐENE NA ODJEĆI U TRGOVINAMA: Nikad vam više neće pasti na pamet obući nešto prije pranja

Image
GNJUSNE STVARI PRONAĐENE NA ODJEĆI U TRGOVINAMA: /

Nikad vam više neće pasti na pamet obući nešto prije pranja

Guma se proteže cijelom dužinom otvora i ponekad je teško provjeriti što se nalazi ispod nje. Dakle, plijesan ne mora nužno biti vidljiva da bi stvarala probleme. Ako redovito ne održavate perilicu, sva se prljavština nakuplja u rubovima i ispod gume, što se s vremenom upljesnivi.

shimmer fallback
shimmer fallback

Kako se toga riješiti?

"Probala sam to skinuti octom, ali bez uspjeha. Bojim se koristiti išta agresivnije da ne bih oštetila gumu", objasnila je forumašica. Ispod njezine objave naslagale su se stotine komentara ljudi koji su otkrili što oni koriste, uključujući izbjeljivač, sodu bikarbonu, ocat te ulje klinčića.

"Imali smo isti problem, a onda smo čuli da jednom mjesečno valja pokrenuti pranje na 90 stupnjeva, bez deterdženta i rublja. Otkad to prakticiram, nemam problem s plijesni", netko je napisao. Nažalost, ne postoji jedan korak koji u potpunosti uklanja gljivice, ali to odvratno stanje možete prevenirati otvaranjem vrata perilice između pranja i brisanjem gume jednom tjedno.

Play ponuda
Play ponuda