Play ponuda

ŠIRI SE VIDEO / Recept iz kućne radinosti razbio sve predrasude: U perilicu rublja ubacite ova dva sastojka i radit će kao nova

Foto: TikTok

Stručnjakinja za čišćenje tvrdi kako ovaj trik potpuno uništava neugodne mirise u perilici, rublje će biti bolje oprano, a staklena vrata se neće magliti

5.2.2023.
7:46
TikTok
Play ponuda

Znate li kako je najbolje očistiti perilicu rublja? Mnoge kombinacije za čišćenje kruže internetom, ali ova je posebna i drugačija. Moramo priznati da je trik zaista čudan, ali s obzirom na to da dolazi od stručnjakinje za lakše i brže čišćenje, trebalo bi mu dati šansu.

Potreban vam je jedan limun i pasta za zube. Limun presijecite na pola i stavite u sredinu pastu za zube. Ubacite ga u bubanj perilice. Pastu također nanesite na unutrašnjost vrata perilice. Ovo potpuno uništava neugodne mirise u perilici, rublje će biti bolje oprano, a staklena vrata se neće magliti, već će i ona biti sjajna kao da je perilica tek kupljena.

Dodatna preporuka je da gumu u unutrašnjosti perilice očistite sodom bikarbonom i octom. Upalite neki kraći program pranja na otprilike 15 minuta.

Trik za osvježenje boje rublja

Šećer uvijek povezujemo s kalorijama, ali ovdje je njegova namjena potpuno drugačija. Jeste li znali da ova kuhinjska namirnica djeluje kao osvježivač boje? Procedura je jednostavna: odjeću potopite u zašećerenu vodu i ostavite tako nekoliko sati.

Nakon što je prošlo određeno vrijeme, odjeću operite na uobičajen način. Ovo bi trebalo spriječiti da rublje izgubi boju i vratiti mu svježinu. Također, ako imate mnogo obveza i ne možete čekati da veš toliko dugo stoji potopljen u vodi sa šećerom, možete šećer dodati i izravno u perilicu. Tri žlice šećera stavite u pretinac za deterdžent ili ga posipajte izravno u bubanj. Rezultati će biti odlični i odjeća će biti kao nova.

Play ponuda