I TO BEZ KEMIKALIJA / Sjajan trik za čišćenje WC školjke: Žute mrlje postaju prošlost, a najbolje od svega je - ne može jeftinije!

Image
Foto: Shutterstock

Obožavatelji čišćenja poludjeli su za učinkovitim trikom od četiri kune za uklanjanje neugodnih žutih mrlja s WC daske

10.6.2023.
10:07
Shutterstock
Play logo

Veliki ljubitelji čišćenja oglasili su se na društvenim mrežama kako bi podijelili svoje trikove za uklanjanje žutih mrlja WC školjke. S bakterijama i vlažnim zrakom posvuda, zahodi su jedno od najodvratnijih područja u gotovo svakom kućanstvu, a gotovo nijedna WC daska ne ostaje bez žutih mrlja.

Nasreću, obožavatelji gospođe Hinch podijelili su svoje trikove za njihovo uklanjanje kako bi vaše WC daske ponovno zasjale kao nove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođa Hinch, čije je pravo ime Sophie Hinchliffe (33) dugo je bila omiljena među kolegama entuzijastima čišćenja, s oko 4,5 milijuna pratitelja na Instagramu. Zvijezda se proslavila prije nekoliko godina raznim kućnim trikovima, a sada su njezini obožavatelji čak pokrenuli posvećene stranice za čišćenje na društvenim mrežama.

Image
Sam svoj majstor /

Jednostavan trik da vaša perilica rublja „ne skače“ i pravi buku

Image
Sam svoj majstor /

Jednostavan trik da vaša perilica rublja „ne skače“ i pravi buku

Žuta WC školjka

U jednoj takvoj grupi, savjetima i trikovima gospođe Hinch Cleaning na Facebooku, jedan član je tražio savjet: ''Kako ukloniti žutilo sa zahodske daske? Izgleda tako loše i nemam pojma kako da ga se riješim.”

WC daska je područje koje najviše dolazi u kontakt s ljudima, stoga je važno održavati je čistom i higijenskom. Često izložena mokraći koja ponekad može pasti i na i na WC dasku, s vremenom postaje prekrivena gadnim žutim mrljama i neugodnim dugotrajnim mirisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeftino rješenje

Na sreću, objava je ubrzo bila puna prijedloga, a većina ljudi preporučila je isprobavanje kombinacije bijelog octa i sode bikarbone kako bi WC daske zablistale kao nove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja WC daska je bila tako loša pa sam koristila kombinaciju bijelog octa i sode bikarbone kako bih uklonila sve mrlje. Ispao je tako jeftin trik i izgleda kao nova", otkrila je jedna osoba.

Play logo

Dijeleći svoje trikove, Janice Collins je napisala: "Koristim pola šalice sode bikarbone s dovoljno bijelog octa da napravim pastu i namažem je preko WC daske, pokrivajući obje strane. Onda sam ga ostavila tako 20 minuta i mekom spužvom uklonila žute mrlje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anne Foster se složila i savjetovala: "Napravite pastu od sode bikarbone i bijelog octa i tako ćete lakše ukloniti mrlje. Obavezno koristite toplu vodu jer će vam to olakšati uklanjanje žutih mrlja", piše The Sun.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo