IZLUĐUJU VAS DLAKE PO NAMJEŠTAJU I TEPISIMA? / Uz ove trikove vam se više nikad neće okretati želudac dok čistite

Image
Foto: shutterstock

Donosimo savjete kako si maksimalno olakšati kada je riječ o oslobađanju vašega doma od dosadnih dlaka

28.11.2020.
14:02
shutterstock
Play logo

Svatko tko živi s kućnim ljubimcima koji slobodno šetaju po kući, jako dobro zna koja je najveća mana takvoga suživota. Dlake, dlake i još dlaka, na svakom koraku, gdje god se okrenete. Užasno nervira kada sve to treba usisati i počistiti.

Ako i nemate životinje, a vama i/ili vašim ukućanima jako opada kosa, također muku mučite dok usisavate pa se sve te vlasi zapetljaju u četku usisavača. Nasreću, internet je prepun trikova i savjeta kako si maksimalno olakšati kada je riječ o oslobađanju vašega doma od dosadnih dlaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Metro izlistao je neke od njih i kladimo se da ćete na ovome popisu pronaći nešto što će vam uvelike olakšati život.

Ljepljivi valjak za odjeću

Iako je svaki valjak odličan za skidanje životinjskih i ljudskih dlaka, oni na bazi gela odlični su za tepihe i namještaj. Jednostavno ih možete oprati i ponovno koristiti umjesto da trošite bezbroj komada papirnatih ručnika na čišćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljepljiva traka

Običnom ljepljivom trakom omotajte svoju ruku tako da ljepljivu stranu okrenete prema van te je iskoristite da pokupite dlake koje se nalaze na vašem namještaju. Ovo je odlično za uska i teško dostupna mjesta do kojih ne možete doći ljepljivim valjkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čistač stakla

Zbog toga što su napravljeni od gume, čistači za prozore odlično skupljaju vodu, ali i dlake. Samo njime prijeđite preko namještaja te skupite sve dlake koje su zapele u njemu.

Omekšivač za rublje

Omekšivač je odličan za uklanjanje dlaka iz tepiha jer sprječava da se dlaka zalijepi za njegov materijal. U jednoj boci s raspršivačem pomiješajte četvrtinu čepa omekšivača te ostatak napunite vodom. Pošpricajte svoje tepihe, a zatim ih usišite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soda bikarbona

Soda bikarbona je odličan pomagač u sakupljanju dlaka jer apsorbira ulje iz kose te je čini lakšom za pokupiti. Jednostavno posipajte svoje tepihe sodom bikarbonom, ostavite nekoliko minuta da djeluje, a zatim ih usišite. Uz to što će očistiti dlake, riješit ćete se svih neugodnih mirisa iz tepiha.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo