Duže od dva deseteljeća Miljan Stojanić, inspiriran Tesla priznanjima za gastronomoju, bavio se istraživanjem jelovnika Nikole Tesle, kroz njegov put u Europi i Americi.
"Mlijeko, mliječne prerađevine, sirevi, to nikada nije izostajalo i to je najviše konzumirao Nikola Tesla, i sve ostalo i biljnog i životinjskog porijekla. Jeo je janjetinu, pogotovo tu janjetinu za koju je volio da mu kuhari u Americi spremaju", rekao je Stojanić za srpski RTS.
Međutim, meso je izbacio potpuno iz prehrane u 65. godini, zbog problema sa prostatom, kada se bazirao na vegetarijanski jelovnik, uz razne kombinacije sa celerom.
"Ono što je njega nosilo kroz život jesu ti mliječni proizvodi, mliječne prerađevine, med, poneki konjak, odnosno viski, malo vina, ali sve s mjerom. Znači Nikola Tesla je jeo dva put dnevno, bilo da je bio u Smiljanu, u Europi, u Americi. I ono što je Tesla govorio svima - Nemojte se prejedati i nemojte žuriti na onaj svijet", zaključio je Stojanić.