Soda bikarbona poznato je sredstvo za čišćenje kamenca, ali kako to učiniti? Naime, soda bikarbona ima široki spektar djelovanja, a jedan od njih je kao sredstvo za čišćenje i to prirodno. Kada koristite sodu bikarbonu kao sredstvo za čišćenje možete biti mirni jer soda je prirodno sredstvo za čišćenje.

Tvrdokorne mrlje kamenca

Kako biste se riješili tvrdokornih mrlja kamenca u WC školjki potrebna vam je soda bikarbona. Pospijte sodu po WC školjki i ostavite nekoliko sati ili preko noći kako bi ona djelovala. Nakon što odstoji isperite je vodom i kamenac bi zajedno sa sodom trebao nestati.

Na isti način možete ju upotrijebiti kod čišćenja sudopera, tuševa i kada. Znači pospijte sodu po mjestima na kojima se nalaze tvrdokorne mrlje i ostavite da nekoliko sati da djeluje. Nakon toga ju isperite. Međutim, ako i dalje ostane kamenac tada napravite gušću smjesu od sode i vode te trljajte s četkicom tvrdokorne mrlje. Budete bez brige neće nastati ogrebotine na tim mjestima od trljanja. Isperite vodom i mrlje bi trebale nestati.

Ako ste se bojali da se nikada nećete riješiti tvrdokornih mrlja od kamenca, soda bikarbona će vas razuvjeriti jer će riješiti taj problem.