gdje ima dima ima i vatre / Osobe koje povremeno puše marihuanu imaju bogatiji seksualni život od onih koje to ne čine

Image
Foto: Thinkstock

Ispitanici koji su sudjelovali u anketi morali su odgovoriti na pitanje koliko su puta u posljednja četiri tjedna imali heteroseksualne spolne odnose i koliko su često u zadnjih 12 mjeseci pušili marihuanu

30.10.2017.
8:47
Thinkstock
VOYO logo

Gdje je dima, ima i vatre, kažu američki znanstvenici koji su ustanovili da osobe koje povremeno puše marihuanu imaju 20 posto češće spolne odnose od onih koji ne konzumiraju ovu opojnu drogu. 

Znanstvenici s američkog Stanforda ustanovili su povezanost između pušenja marihuane i učestalosti spolnih odnosa te su rezultate objavili u petak u stručnome časopisu Journal of Sexual Medicine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do spomenutog su zaključka došli proučivši podatke što su ih između 2002. i 2015. od 50.000 Amerikanaca u dobi od 25 do 45 godina prikupili njihovi kolege iz državnih Centara za kontrolu bolesti i njihovu prevenciju. 

Ispitanici koji su sudjelovali u anketi morali su odgovoriti na pitanje koliko su puta u posljednja četiri tjedna imali heteroseksualne spolne odnose i koliko su često u zadnjih 12 mjeseci pušili marihuanu, stoji u priopćenju znanstvenika sa Stanforda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene koje su svakodnevno pušile marihuanu imale su spolni odnos prosječno 7,1 put u četverotjednom razdoblju, u odnosu na 6 puta, koliko su odnos imale ispitanice koje nisu konzumirale ovu opojnu drogu. 

Kod muškaraca je taj odnos iznosio 6,9 puta u odnosu na 5,6 puta kod onih koji nisu pušili marihuanu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugim riječima, korisnici marihuane imali su češće spolne odnose za 20 posto u odnosu na one koji nisu pušili opojnu drogu", rekao je jedan od autora studije dr. Michael Eisenberg, profesor urologije na Stanfordu. 

Otkrio je i da se dosad vjerovalo kako parovi najčešće puše "travu" nakon spolnog odnosa, no njihova je anketa pokazala da je upravo suprotno bez obzira na to o "kojoj je dobnoj skupini riječ, neovisno o rasi, stupnju obrazovanja, o prihodu, vjeri, zdravstvenom i bračnom statusu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 29 američkih država i Districtu Columbiji, marihuana je legalna bez obzira na to je li riječ o zdravstvenoj ili rekreacijskoj svrsi. 

Po istraživanju što ga je proveo i ovaj tjedan objavio Gallup, rekordan broj američkih državljana, čak 64 posto, vjeruje da bi se konzumacija marihuane trebala ozakoniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eisenberg je upozorio da se studija ne bi smjela pogrešno protumačiti. "Ne znači da ćete, ako budete češće pušili marihuanu, imati češće spolne odnose", upozorio je. 

Čitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo