U sklopu kulinarskog serijala “Chefovi Vrte Zdravi Film” popularni chef Mate Janković pokazao nam je kako se radi zdrava i fina goveđa juha s azijskim začinima. Glavni motiv ovog novog gastro serijala pod pokroviteljstvom brenda Nestle je jesti zdravo i ukusno, ali i poraditi na podizanju svijesti o važnosti smanjivanja otpada od hrane.
Neporeciva je činjenica da bacamo jako mnogo hrane, i to je nešto što se mora promijeniti, a uz malo mašte i dobre volje, većinu pripremljene hrane koju bi možda bacili možemo reciklirati i pretvoriti je u jedno potpuno novo i ukusno jelo.
Kako više-manje nitko od nas ne voli jesti isto jelo svaki dan, bez obzira na to koliko je bilo fino, naš vrhunski chef u novom je videu dao izvrsnu ideju kako od ostataka hrane nastalih kuhanjem goveđe juhe s azijskim začinima i rezancima po njegovom receptu pripremiti salatu koju sljedeći dan možemo poslužiti za ručak.
Salata od lešo govedine i riže, s povrćem iz juhe
- Kuhano meso iz juhe
- THOMY senf
- Kuhano povrće iz juhe
- Jabučni ocat
- Maslinovo ulje
- 0.3 kg riže
- 0.2 kg luka
- Peršin
- Bosiljak
Postupak:
1. Meso istrgamo na manje komade
2. Narežemo povrće i luk
3. Skuhamo rižu prema uputama na pakiranju
4. Napravimo vinaigrette od senfa, soli i papra
5. Sve promiješamo, ohladimo i poslužimo sa sjeckanim peršinom i bosiljkom
Za još bolji okus jela, važno je u cijeli postupak pripreme aktivno uključiti i najmlađe članove obitelji!
Serijal Chefovi Vrte Zdravi Film, koji je ugostio naše popularne chefove Matu Jankovića, Marija Mihelja i Roberta Hromalića, može se pogledati od 15. listopada na nestle.hr i Facebooku te RTL-ovim digitalnim kanalima.