Juha je kao stvorena za hladnije dane, hranjiva je i zdrava te se može poslužiti i kao samostalan obrok ili kao predjelo. Chef Mate će potom pokazati kako od istih sastojaka koje je koristio u juhi napraviti novo jelo – salatu s govedinom, rižom i povrćem iz juhe.
Goveđa juha s azijskim začinima i rezancima
- 1.2 kg govedine (vrat) + 0.5 kg kostiju
- Crni kardamom
- Cimet / đumbir / limunska trava
- 0.5 kg mrkve
- 0.3 kg celera
- 2 češnja češnjaka
- 0.3 kg luka
- MAGGI Würze tekući dodatak jelima
- 0.5 kg rižinih rezanaca
- Svježi korijander
- 1 limeta
POSTUPAK
- Tostiramo začine
- Stavimo meso, začine i povrće u lonac i kuhamo
- Nakon što je sve skuhano, procijedimo juhu.
- Namočimo rižine rezance i skuhamo ih prema uputama na pakiranju
- U tanjur stavimo rezance, juhu i malo mesa
- Pospemo korijanderom i poslužimo uz malo limete
Mate Janković juhu je kuhao u sklopu projekta Vrtim Zdravi Film, koji već 11 godina pomaže roditeljima u stvaranju zdravih navika djece. Uz njega će svoja kulinarska umijeća pokazati I chefovi Mario Mihelj i Robert Hromalić. Svaki od njih kuha po dva jednostavna i zdrava recepta, u u kojima će pokazati kako “recikirati” namirnice i uspješno optimizirati svoje vrijeme u kuhinji te smanjiti otpad.
Serijal Chefovi Vrte Zdravi Film, koji je ugostio naše popularne chefove Matu Jankovića, Marija Mihelja i Roberta Hromalića, može se pogledati od 15. listopada na nestle.hr i Facebooku te RTL-ovim digitalnim kanalima.
Pratite nas!