Archie Mountbatten-Windsor, sedmi po nasljednom redu za britansko prijestolje, rođen je u londonskoj bolnici Portland u svibnju 2019. a sada živi s roditeljima u Los Angelesu nakon što su napustili Britaniju i prošle godine se povukli s kraljevskih dužnosti.

ON SE STVARNO NIJE MOGAO SVLADATI: Voditelj prasnuo u smijeh na spomen knjige za djecu koju piše Meghan Markle

"Želim Archieu Mountbatten-Windsoru danas vrlo sretan drugi rođendan", stoji u poruci objavljenoj na Twitteru kraljice Elizabete, a slične želje poslali su i Archiejev djed, prijestolonasljednik princ Charles i njegovi stric i teta - princ William i supruga Kate.

Napunio dvije godine

Archie je postao središte spora i pogoršanja odnosa princa Harryja i 95-godišnje kraljice te ostatka kraljevske obitelji nakon što su njegovi roditelji napustili kraljevske dužnosti.

U intervjuu s američkom voditeljicom Oprah Winfrey u ožujku Meghan (39), dijete crnkinje i bijelca, rekla je da je jedan neimenovani član kraljevske obitelji prije nego što se Archie rodio pitao koliko bi njegova koža mogla biti tamna.

Te tvrdnje potaknule su princa Williama da porekne da su Windsori rasisti, a kraljica je objavila da su pitanja o rasi zabrinjavajuća, ali da "neka sjećanja mogu varirati".