SLAVNI BEATLE

SNIMA SE FILM O LJUBAVI JOHNA LENNONA I YOKO ONO: ‘Nadam se da će film biti nadahnuće za mlade’

Scenarij za film napisat će Anthony McCarter, autor scenarija za film “Teorija svega”, a produkciju, uz Yoko potpisuje Michael De Luca.

Trideset šest godina nakon ubojstva nekadašnjeg člana Beatlesa, Johna Lennona, njegova udovica Yoko Ono (83) najavila je snimanje filma o njihovu zajedničkom životu, piše Hollywood Reporter. 

Scenarij za film napisat će Anthony McCarter, autor scenarija za film Teorija svega, a produkciju, uz Yoko potpisuje Michael De Luca.

“Radnja filma usredotočit će se na romansu i zajednički život para sedamdesetih godina prošlog stoljeća, Lennonovo napuštanje Beatlesa, zajednički aktivizam i odvažnost u prosvjedu protiv rata u Vijetnamu, njihovu glazbenu suradnju i Lennonovu iznenadnu smrt 1980.”, kazao je De Luca za Hollywood Reporter, dodajući kako se nada da će film uspjeti nadahnuti današnje mlade da slijede vlastitu viziju svijeta kakav žele i da se za to zalažu.

Još nisu objavljene informacije o tome tko će glumiti u filmu i kada će započeti snimanje.

Yoko Ono je bila Lennonova supruga od 1969. do njegove smrti u prosincu 1980.

Adolescencija i mlade Lennonove godine prikazane su u filmu Nowhere boy iz 2009. u kojem ga je glumio Aaron Taylor-Johnson, a pjevačevo ubojstvo tematizirano je u filmu Poglavlje 27 u kojemu je ulogu Lennonova ubojice Marka Davida Chapmana glumio Jared Leto. 

Povratak na Net.hr