Ana Bokulić više ne radi u Centru za posebno skrbništvo, već je sad zaposlena u Ministarstvu pravosuđa

Kako piše Jutarnji.hr, upravni sud Hrvatske presudio je da je Ana Bokulić, bivša odvjetnica i djelatnica Centra za posebno skrbništvo, nezakonito imenovana posebnim skrbnikom zajedničkom malodobnom sinu pjevačice Severine Kojić i srbijanskog poduzetnika Milana Popovića.

Bokulić je donijela odluku da malodobni sin živi s ocem. No, u procesu je utvrđen niz propusta. Sporna je i odluka Centra za socijalnu skrb donesena nakon dva Severinina izostanka, pjevačicu nisu više pozivali te je odluka o postavljanju Bokulić postavljena bez Severinina sudjelovanja. Zastupnici Severine žalili su se na tu odluku.

Majku se moralo uključiti

“Po stavu ovog suda majka Severina Kojić je obligatorno morala biti uključena u postupak imenovanja nove posebne skrbnice njezinu malodobnom sinu”, stoji u sudskoj presudi. Nakon odlaska dotadašnje skrbnice koja se preselila u Rijeku, Bokunić je, tvrdi odvjetnički tim Severine, sama tražila da ju se postavi na mjesto posebne skrbnice.

Presuda je otpremljena prošli tjedan, a donesena je 23. veljače ove godine. Severina mora platiti 12 tisuća kuna sudskih troškova.

Ana Bokulić više ne radi u Centru za posebno skrbništvo već je sad zaposlena u Ministarstvu pravosuđa.