JE LI MOGUĆE? / Šešir Michaela Jacksona prodaje se na dražbi: Cijena je prava 'sitnica'

Image
Foto: Profimedia

Vrijednost fedora šešira procijenjena je na 60.000-100.000 eura i bit će glavna atrakcija na dražbi koja će se 26. rujna održati u hotelu Drouot u Parizu

19.9.2023.
14:47
Profimedia
Play logo

Kad je Michael Jackson prije 40 godina izveo svoju nezaboravnu mjesečevu šetnju po pozornici, nije znao da će njegov šešir postati povijest. Taj legendarni plesni potez popraćen bacanjem šešira na pozornici ostao je urezan u pamćenju, a sada taj isti šešir dolazi na aukciju u Parizu, gdje će se ljubitelji rock memorabilija boriti za ovu dragocjenost.

Sve se dogodilo 25. ožujka 1983. godine, na spektakularnom događaju povodom 25. obljetnice Motowna. U tom trenutku, Kralj popa je odlučio učiniti nešto nevjerojatno - skinuti svoj šešir dok je izvodio svoj hit "Billie Jean".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka televizija NBC emitirala je tu nevjerojatnu izvedbu 16. svibnja 1983. godine. Vrijednost ovog šešira, simbola jednog od najvećih trenutaka u glazbenoj povijesti, procijenjena je na 60.000 do 100.000 eura.

Sada, taj šešir postaje glavna atrakcija na nadolazećoj dražbi koja će se održati 26. rujna u luksuznom hotelu Drouot u srcu Pariza, gdje će se ponuditi oko 200 iznimnih rock memorabilija.

shimmer fallback
shimmer fallback

Uzbudljiva kombinacija umjetnosti i rock povijesti dolazi u prvi plan jer galerija Artpèges i aukcijska kuća Lemon Auction organiziraju spektakularan događaj u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova aukcija sjećanja i glazbenih dragulja već je prošle godine izazvala senzaciju prodajom razbijene gitare Noela Gallaghera za fantastičnih 385.500 eura, a sada donosi još jedan povijesni trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVE JOJ JE TEŽE /

Renata Sopek se ne može pomiriti s velikim gubitkom: 'Do kraja života ću biti nesretna...'


Nakon nevjerojatnog poteza Michaela Jacksona koji je bacio svoj šešir tijekom svoje mjesečeve šetnje na pozornici, čovjek po imenu Adam Kelly preuzeo je taj ikonični šešir u svoje ruke.

Uprkos očekivanjima da će Jacksonovo osoblje doći po njega, to se nije dogodilo, pa ga je Kelly godinama čuvao, a zatim je prešla u ruke američkog kolekcionara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, put ovog slavnog 'fedora' bio je dugačak i sada završava na dražbi u Parizu, izvijestio je Arthur Perault iz galerije Artpeges.

Istaknuto je da se radi o prvom modelu fedora šešira koji je kralj popa nosio na svojim nezaboravnim nastupima, čineći ga nevjerojatno važnim u svijetu glazbene povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback


Osim Jacksonovog šešira, na ovoj dražbi bit će i drugi glazbeni dragulji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je gitara legendarne blues ikone T-Bonea Walkera, koja bi mogla postići impresivnih 150.000 eura, odijelo koje je nosio Martin Gore iz Depeche Modea i jedna od zlatnih ploča koja pripada Madonni.

Ova aukcija obećava spektakl i priliku za obožavatelje glazbe i umjetnosti da posjeduju komadić rock povijesti.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo