Relja Bašić već dvije godine nije izašao iz kuće

Glumac kojeg šira publika najviše pamti kao gospodina Fulira iz filma Tko pjeva zlo ne misli nedavno je napunio 82. godine, a najveća mu je želja prošetati Ilicom i otići u kazalište.

Naime, zdravstveni problemi za Relju Bašića počeli su prije dvije godine, kad je u padu slomio bedrenu kost desne noge te zdjelicu, a nedugo nakon toga iščašio je kuk, zbog čega mu je ugrađen umjetni. To što zbog svoje zdravstvene situacije već dvije godine nije bio ni u omiljenom kafiću ni kazalištu, glumcu ne pada lako.

‘Ova me bolest shrvala i postao sam teško pokretan, gotovo invalid. Pet puta tjedno vježbam s trojicom terapeuta, što je često vrlo naporno i bolno, ali hodati mogu samo uz pomoć štake. Izbezumljuje me što dvije godine nisam bio u kazalištu i što samo čitam kritike o glumcima koje većinom, nažalost, nisam nikad vidio’, izjavio je Bašić u intervjuu za magazin http://gloria.com.hr/.

Legendarni glumac otkrio je i što najviše priželjkuje: ‘Da uz pomoć fizioterapeuta i sa štakom prođem jednom ili dvaput u danu po stubištu. To su mi pripreme za izlazak u grad. Veselim se kad ću izaći na Ilicu i otići u najbliži kafić. A onda, konačno, i u kazalište.’

Bašić je ispričao i kako vrijeme krati pišući autobiografsku knjigu, koja bi se trebala zvati Kako se kalio gospon Fulir.

Povratak na Net.hr