'UVREDLJIVO JE' / Prije godinu dana napustio nas je Đorđe Balašević: Beba prozvala sve koji obilježavaju ovaj dan

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL/Instagram Screenshot

Bez njega drveni konjići i dalje tužno stoje. Prošla je godina dana od smrti panonskog mornara.

19.2.2022.
16:51
Marko Prpić/PIXSELL/Instagram Screenshot
Play logo

"Omiljene pjesme nema i to ne bi bilo pošteno kad bi se čitavog života krio iza jedne ili dvije pjesme. Ima ih priznajem dražih od ostalih. Ima nekih koje uopće ne izvodim jer nisu ispale kako sam mislio i kako sam želio ja uvijek radim pjesme pokušavajući da budu sve dobre", priznao je jednom prilikom panonski mornar Đorđe Balašević, koji nas je napustio na današnji dan 2021. godine.

Tog je dana tužna vijest odjeknula ne samo cijelim Balkanom, već i šire. Svi su ga voljeli, svi su pjevali "Priču o Vasi Ladačkom", "Oliveru", "Ne volem januar", "Neke nove klince" i brojne druge pjesme. Palile su se svijeće i ostavljali mali bijeli zečevi i par mandarina. Godinu dana kasnije, situacije je malo drugačija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Naime, njegova je obitelj, točnije - njegova kćer, Jelena Beba Balašević u podužem Facebook statusu objasnila zbog čega ne želi ni na koji način obilježavati obljetnicu njegove smrti.

'Obilježavati dan kad je Netko Tvoj otišao sa ovog svijeta, nije nešto što se ikad prakticiralo u našoj kući. Ne zbog ‘nedostatka poštovanja’ nego upravo suprotno. Tog Nekog sjećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pjesmi koju ste komentirali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima…', napisala je Jelena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

"Pa sigurno možemo izabrati neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Vječitog Klinca koji nas je tolike godine radovao…Ako želimo pokazati svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voljeli Nekog, logičnije je da to bude dan kada je on stigao na ovaj svijet… A ne otišao s njega", piše dalje u statusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključila je riječima: "Što se mene tiče, ma koliko to grubo zvučalo, oni koji od čitavog tog života i njegovog bezvremenog djela izaberu obilježavati taj datum, nisu ništa shvatili Đolu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prisjetili smo se razgovora Balaševića i Šprajca: Gostovanju se neočekivano pridružila i supruga Olivera...

Play logo

Podsjetimo, Balašević je preminuo u 68. godini tijekom liječenja od koronavirusa u Kliničkom centru Vojvodina. U Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodina u Novom Sadu Balašević je bio primljen tri dana ranije, a kako su tad javili srpski mediji imao je koronavirus i bio u jako lošem stanju.

shimmer fallback
shimmer fallback
Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo