NIŠTA ISPOD 2 PROMILA

‘DA, PONEKAD SE ZALETIM I RAZBIJEM NEKI AUTO…’: Ovo su sve Grdovićeve nesreće, pijan je uništio Ferrari, Mercedes, Jaguar…

Poznati domaći pjevač slupao je skupocjeni automobil. Da mu je prvi put – nije.

Prvu zabilježenu nesreću, pjevač koji se u nekoliko navrata liječio od alkohola i nekoliko puta napominjao kako zbog zdravstvenih problema više ne pije, doživio je 2004. godine kad je uništio skupocjeni Ferrari sletjevši s ceste u rasvjetni stup na putu kući u Arbanase. Tada je i ozlijedio vratni kralježak, a izmjereno mu je 2,7 promila alkohola u krvi.

Tri godine kasnije je na putu iz Zadra u Bibinje slupao Mercedes 500 CL. Zbog neprilagođene brzine je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u lijevi kolnički trak i udario u betonski zid. Tom je prilikom odbio alkotest.

POZNATI PJEVAČ OPET SKRIVIO NESREĆU MRTAV PIJAN: Mladen Grdović se s 3,61 promila u krvi zabio Jaguarom u zid

Pio s klincima i vozio se po terasi

Godine 2009. imao je nešto drugačiji ispad. Nakon što je alkoholom častio tinejdžerice u Zadru sjeo je za volan svog Jaguara i provozao se po terasi na kojoj su mu smetale stolice.

Četiri godine kasnije Grdović i njegova supruga Brankica ozlijeđeni su u prometnoj nesreći u Arbanasima kada mu je također u krvi izmjereno više od dva promila alkohola u krvi.

Prošle godine za Grdovićem se tragalo četiri dana nakon što je Mercedesom izletio s ceste na nogostup, pritom udario u jedno vozilo i zabio se u prometni znak. Pjevač je potom napustio mjesto nesreće, a policija ga je uspjela pronaći tek četvrti dan potrage.

Uzoran vozač?

Vrijedi spomenuti i kako je ranije ove godine Visoki prekršajni sud RH Grdovića proglasio uzornim vozačem, odnosno kad je taj sud odbio zahtjev Prometne policije u Zadru, koja je za njega tražila oduzimanje vozačke dozvole na maksimalni rok od dvije godine nakon što je 2013. godine pod utjecajem 2,5 promila alkohola Jaguarom udario u betonski zid u zadarskim Arbanasima.

NOVI BISER PRAVOSUĐA: Mladen Grdović je uzoran vozač koji može biti i instruktor vožnje

‘Prema podacima iz prekršajne evidencije Ministarstva pravosuđa proizlazi da Grdović nije pravomoćno kažnjavan u protekle tri godine (2012., 2013., i 2014.) za prekršaje iz područja prometa. Okrivljeniku je pravilno i zakonito izrečena novčana kazna koja nije prestroga, nego je primjerena prirodi i težini počinjenih prekršaja te stupnju prekršajne odgovornosti okrivljenika’, stajalo je u objašnjenju policije.

‘To ti je život’

Grdović je jednom prigodom izjavio kako se se i on ‘nekada zaleti i razbije poneki auto’, ali da ‘je to život’, naglasivši kako je usporio te da više ne prelazi 140 km/h.

Osim prometnih nesreća, Grdović ima i povijest obiteljskog nasilja, što u slučaju supruge Brankice, što u slučaju vlastita brata.

Povratak na Net.hr