GOVORILA JE KROZ SUZE / Oglasila se kći Vere Svobode: 'Mama je mirno zaspala'

Image
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Image
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Nakon što je kći Vere Svobode obavijestila o smrti svoje majke, sada je progovorila o njoj kroz suze

2.4.2024.
16:11
Dubravka Petrić/PIXSELL
VOYO logo

Vijest o smrti glazbenice Vere Svobode rastužila je sve njezine fanove, a njezina kći Vesna Njikoš Pečkaj, koja je javila tužnu vijest Večernjem listu, sada je tome progovorila za Jutarnji list.

"Mama je mirno zaspala", tužnim glasom rekla je Vesna te dodala,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKI GUBITAK /

Glazbenica Vera Svoboda umrla u 88. godini: Dobila Porin za životno djelo

"Nije bolovala, iako je prije mjesec dana imala tešku upalu pluća i to je vjerojatno ostavilo traga, osobito i jer je prije 12 godina imala operaciju na srcu. Vjerujem da je sve to ubrzalo njezin odlazak koji je donio veliku tugu i bol u naša srca. Mama je imala dug i bogat život, ali čovjek uvijek žali kada izgubi svog voljenog ", plačući je rekla Vesna.

Uspomene na nju i oca

Podijelila je i neke svoje uspomene na nju i svog oca, Julija Njikoša, koji je preminuo prije 14 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mama je cijeli život zapravo bila jednostavna žena, kao i tata uostalom. Nikada se nisu smatrali ili osjećali zvijezdama, kao što se ni moja sestra Mirna i ja nismo osjećale kćerima zvijezda. Mama je jako voljela narod, voljela je ljude, biti u društvu, pjevati za njih i biti im utjeha ili radost, ovisno o raspoloženju.

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Najviše je voljela pjevati u katoličkim misijama, za naše ljude u inozemstvu, a posebno je voljela interpretirati domoljubne i tradicijske pjesme. I nikada joj ništa nije bilo teško. Često nam je pričala o tome kako je pjevala za naše ljude i branitelje u vrijeme Domovinskog rata, kada je odlazila na prvu liniju obrane, od Osijeka do Petrinje, i svojom pjesmom i glasom dizala i održavala njihov moral, pjesmom pokazujući koliko joj je bilo stalo do ove zemlje i ovog naroda", prisjetila se Vesna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispunit će tati želju

Otkrila je i kako su se slagali njezini roditelji.

"Ona i tata bili su nerazdvojni, dobitna kombinacija u svakom pogledu, kao glazbenici, ali i kao ljudi, kao roditelji", rekla je Vesna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna se priprema i za veliku izložbu o životu i djelu njezinog oca. Izložba će biti otvorena 9. travnja, na 100. rođendan njezinog oca u Muzeju Slavonije u Osijeku.

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Vera Svoboda

"Tatina želja iskazana za života bila je da se njegova cjelokupna glazbena ostavština nađe u Muzeju Slavonije i mi smo tu želju ispunili, a sada će ljudi u Hrvatskoj prvi put moći na jednom mjestu vidjeti njegovo djelo. Nekidan smo baš za Osijek poslali i pianino na kojem je tata skladao, a mama isprobavala tonalitete. Mama se radovala toj izložbi nadajući se da će i sama moći doći na otvorenje, ali nažalost otišla je prije nego što se dogodilo. Meni je jedina utjeha da je ona požurila k njemu, kako bi bili zajedno za njegov rođendan. Vjerujem da je sada sretna uz tatu", ispričala je Vesna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji ispraćaj Vere Svobode bit će u njezinom rodnom Osijeku u petak 5. travnja 2024. godine u 12.30 na groblju sv. Ane.

POGLEDAJTE VIDEO: Je li Danka snimljena u Beču ili je to neka druga djevojčica neopisivo nalik njoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo