Preminuo je poznati glumac i redatelj Saša Anočić u dobi od 52 godine, piše Teatar.hr. Uzrok smrti još se ne zna.

Saša je Akademiju dramske umjetnosti završio u Zagrebu 1998. godine. Prvo je radio u HNK Osijek, zatim prelazi u Zagrebačko kazalište mladih, a 2003. godine postaje glumac kazališta Trešnja.

Režirao 'Kauboje'

Ističe se i kao redatelj. "Noževi u kokošima" i "To samo Bog zna" su predstave koje je režirao u Teatru Exit, "Kad se mi mrtvi pokoljemo" u Kerempuhu, a "Alisu" i "Pinocchia" u Trešnji. Najpoznatija predstava koju je režirao bila je 'Kauboji'.

Od glumca se oprostila i Marina Vujčić, ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split, na Facebook profilu.

"Kad je Saša Anočić u veljači započeo rad na predstavi 'Iz života kukaca' u HNK Split, od prvih nam je proba bilo jasno da se događa nešto veliko, lijepo i važno. Donio nam je u teatar 'ono nešto' što samo veliki umjetnici i veliki ljudi mogu, jer jedino oni to i imaju. Oko tog Sašinog unikatnog sadržaja svi smo se okupili kao kukci oko glavnog u roju, kao leptiri oko lokvice poslije kiše, kao mravi u svojoj mravinjačkoj zadruzi u kojoj sve funkcionira onako savršeno kako je priroda stvari, i priroda kazališta, zamislila.

Ne koristim bez razloga ove 'kukačke' metafore. Koristim ih zato što znam koliko je dugo Saša želio raditi ovaj tekst braće Čapek, i koliko je bio sretan što ga napokon radi. Gotovo toliko sretan da je sam sebi zavidio na tome. Njegova zahvalnost na toj prilici, na ansamblu u koji se zaljubio, na tome kako je ansambl zavolio njega i predstavu, na tome kako je cijeli teatar zatitrao u energiji koju nam je donio – ta dirljiva, posvemašnja, svakodnevna Sašina zahvalnost sad mora postati tek sjećanje na nju. Golema je to tuga jer je sve okrutno prekinuto baš kad je i njemu i nama bilo najljepše.

Još jučer sam svjedočila tom zanosu, o kojem je bilo nemoguće povjerovati da se može ugasiti. Još jučer smo vjerovali da Saša samo nakratko putuje u Zagreb, i nemoguće je bilo povjerovati da nam se iz njega nikad neće vratiti. Pa ako tako zastrašujuće nemoguće stvari mogu postati moguće, onda je možda moguće da i Sašini 'Kukci', u spomen na njega i njegovu kazališnu i ljudsku predanost, zažive na pozornici unatoč njegovoj strašnoj i neshvatljivoj odsutnosti. U ovom času ne znam dugujemo li mu baš to, ili možda potpuni muk u kojem se bez njega ništa ne smije dogoditi. Pretužna sam da bih znala.

Hvala ti na svemu, divni, veliki, nezaboravni Čovječe! Adio, Kauboju!

Počivaj u miru", napisala je Marina.