'MY FRIEND'

NORVEŽANI SU ŠOKIRANI JACQUESOVOM PJESMOM ZA EUROSONG: ‘Pa on pjeva duet sa samim sobom?!’

Norvežani su poslušali pjesmu Jacquesa Houdeka kojom će nas predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu i pomalo su skeptični.

O nastupu Jacquesa Houdeka na Eurosongu u Ukrajini bruji ne samo Hrvatska, već i svijet. Naime, našeg proslavljenog pjevača otkrili su i Norvežani, koje je pomalo šokirao.

Naime, u ponedjeljak je u Norveškoj emitiran prvi nastavak emisije ‘Adresa Kiev’ posvećene Eurosongu. Odabrali su 11 pjesama, među kojima se našla i ‘My Friend’ našeg predstavnika. Žiri kojeg čine četiri glazbena eksperta i četiri obožavatelja ovog glazbenog natjecanja ocjenjivao je pjesme prema pravilima Eurosonga, od 1 do 8 te 10 i 12, a Jacquesova pjesma zaradila je 11 bodova.


ANKETA: SVIĐA LI VAM SE? Jacques objavio videospot pjesme kojom će nas predstavljati na Eurosongu

“Kako će uživo pjevati istodobno pop i operne dionice”, pitali su se u čudu članovi žirija, kojima se dionice na talijanskom nisu svidjele, piše 24 sata.

Norvežane njegova pjesma nije baš oduševila pa su se neki zapitali pati li Jacques od višestrukog poremećaja osobnosti, a neki su pak zaključili da je pjevač narcisoidni tip koji je, umjesto da pjeva u duetu, odlučio sve otpjevati sam. Neki mu pak zamjeraju što pjesmu o prijateljstvu pjeva u duetu sa samim sobom.

I naš Zrinko Tutić zabrinut je za ovogodišnji hrvatski plasman na Eurosongu.

“S obzirom na Jacquesovu konfiguraciju, njegov bi nastup na Eurosongu morao biti vizualno zanimljiv. Brine me njegova pjesma jer je vrlo zahtjevna, ali se bojim da nije prikladna za Eurosong”, rekao je Tutić za 24 sata.

Povratak na Net.hr