NEZADOVOLJAN JE

JACQUES HOUDEK ŽESTOKO NAPAO ORGANIZACIJU ‘PORINA’: ‘Nisam nacionalist, nemojte me pogrešno shvatiti…’

Jacquesu je žao što se među nominiranima nisu našli Matija Cvek i njegov štićenik Roko Blažević

Nominacije za glazbenu nagradu Porin objavljene su u četvrtak na ceremoniji održanoj u Zagrebu. Pjevač Jacques Houdek svoje nezadovoljstvo nekim kandidatima za to priznaje iznio je u videu kojega je objavio na Facebooku.

OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA PORIN 2020.: Najviše šansi za nagradu imaju Urban&4, Opća opasnost i J. R. August

“Doista ne znam više od pola imena koji su nominirani. Tu ne mogu ostati ne zatečen jer se pitam što ja živim ispod kamena? Nije mi normalno da ja ne znam te izvođače i da mi se jave još neke kolege koji također ne znaju za te izvođače”, rekao je.

Među nominiranima u kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu ove godine našla se i bosanskohercegovačka pjevačica Amira Medunjanin, što se Jacquesu nikako nije svidjelo.

Klanovi koče istinske glazbene talente

“Nisam nacionalist, nemojte me pogrešno shvatiti, ali sjećam se da Toše Proeski nije mogao biti nominiran, a pjevao je na hrvatskom jeziku, pjesme hrvatskih autora, za hrvatske izdavače. Te godine sam ja osvojio Porina i podijelio ga s njim”, kazao je.

Jacquesu je žao što se među nominiranima nisu našli Matija Cvek i njegov štićenik Roko Blažević.

“Da, otišli smo u Izrael i poljubili vrata, ali je Rokova izvedba pred 200 milijuna ljudi bila sjajna i naša pobjeda na Dori je bila čista kao suza i premoćna”, rekao je.

Houdek je istaknuo kako ovakve i slične nagrade gube na svojoj važnosti i smislu, a posebno ga zastrašuje i ljuti taj osjećaj da određeni klanovi među sobom diktiraju priču na glazbenoj sceni te tako koče istinske talente, pa najčešće i na početku njihovih glazbenih karijera.

Screenshot Facebook

Odlučio je ispraviti nepravdu

“Nagrade najčešće odlaze krivim ljudima, a to itekako prepoznaje i publika koja je, sjećamo se, u povijesti davala na snazi i važnosti ovakvim izborima koji su se vjerno pratili i iščekivali cijelu godinu!”, kazao je.

Na kraju svoga videoobraćanja Jacques je mladom Roku odlučio pokloniti Porina za najboljeg novog izvođača, istaknuvši kako je Roko to itekako zaslužio.

Upravo je Rokovu premoćnu pobjedu na Dori, Jacques, kao autor njegove pobjedničke pjesme, istaknuo kao trenutak koji je šokirao mnoge autorske klanove koji su se tada natjecali sa svojim timovima i nisu očekivali da će ih pobijediti, prema njihovu doživljaju, autsajderi, pa tako danas, kroz ovakve izbore, potpuno ignoriraju, kako Roka, tako i mnoge druge glazbene talente koji to nikako ne zaslužuju.

“Vi ste razlog zbog kojeg se bavimo glazbom i vi ste naš vrhovni sud, draga publiko, budite sigurni u to! Nikakva nagrada ne može nadomjestiti priznanje koje vi dajete našem radu!”, zaključio je Houdek.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr