PROMOCIJA

INTIMNI ZAPISI: Danijela Martinović predstavila svoj ‘Šalabahter života’

Zapisi ljubavi, ljutnje, skrivenih osjećaja i propitivanja stvarnosti dugo godina mala su skrivena tajna glazbenice Danijele Martinović. Rani jutarnji sati, rijetke minute bez obaveza ili pak jednostavno nalet neke čudesne inspiracije trenuci su nastajanja zapisa koji će neke nasmijati, oduševiti, a mnoge i rasplakati.

POPUT PRINCEZE: Danijela Martinović predstavila svoju knjigu pjesama

Među prvima Šalabahter života je pročitala književnica Milana Vlaović, koja je o knjizi rekla: “Danijelin Šalabahter života doživjela sam kao zbirku vrlo intimnih zapisa žene koja je povjeravala papiru svoje najdublje strahove, misli i osjećaje. Odlučila ih je iznijeti u javnost i dobro je da je to učinila jer pomogla je sebi i svim onim ženama koje su svakodnevno u situaciji da se ljudi raspituju za stanje njihove maternice. Sa stranica knjige obraća nam se žena, a njeno dosadašnje javno lice je bilo lice djevojčice!”

Knjigu su predstavili urednik Gordan Zečić, književnica Milana Vlaović te Karmela Vukov Colić. Iva Balent, Ana Hanžeković, Karmela Vukov Colić, Ana Gruica, Marija Borić, Vjekoslava Huljić, Lana Pavić, Ivana Šundov Hojan, Željko Mavrović, Nikša Bratoš, Dalibor Petko te brojni drugi gosti Danijeline promocije, održane u kavani Johann Franck, s veseljem su listali prve potpisane primjerke novo izašle knjige u izdanju Hanza Medie.

Danijela u knjizi otkriva kako u teškim trenucima nije očajavala nego jednostavno zaoštrila olovku i pisala. U Šalabahteru života iznosi svoje životne situacije i razmišljanja, neostvarene želje te na duhovit način piše o prevrtljivoj ženskoj naravi koja je najizraženija u razdoblju PMS-a. U dijelu #Misli svojom glavom obraća se pojedincu s porukom da malim promjenama, pozitivnim stavom te zauzimanjem za drugoga mijenjaju sebe pa tako i svijet na bolje.

Baš kao što su životi satkani od različitih doživljaja i emocija tako je i Šalabahter odraz duše jedne izvana krhke, a iznutra tako snažne žene koja u emocionalno nabijenim trenucima, pisanjem poezije, pronalazi svoj mir. Da Danijelin Šalabahter života ima poetsku težinu potvrdio joj je doktor književnosti Ivan Majić, koji joj je priznao da je otkrila svoj skriveni kovčeg s blagom, kojeg je cijelog života imala na tavanu. Pozitivne kritike dobila je od brojnih kolega kao i prijatelja koji su je ohrabrili da objavi svoj Šalabahter života.

Povratak na Net.hr