TKO BI REKAO

GEORGE CLOONEY PREKRŠIO OBEĆANJE: Holivudski zavodnik se vraća poslu koji je napustio prije 20 godina

Američki glumac i redatelj George Clooney vraća se na male ekrane u novoj seriji “Kvaka-22”, adaptaciji romana Josepha Hellera, koju će producirati, režirati i u kojoj će igrati jednu od uloga, punih 20 godina nakon odlaska iz američke hit-serije “Hitna služba”.

Seriju će činiti samo šest epizoda, kazala je za Hollywood Reporter Amy Powell, ravnateljica studija Paramount Televisiona, koja producira seriju u suradnji s produkcijskom kućom Anonymous Content. U tijeku su pregovori s platformom za videodifuziju Hulu, rekao je za AFP izvor blizak projektu, potvrdivši informacije ranije objavljene u američkim medjima.

GEORGE CLOONEY ODLUČIO NAPUSTITI GLUMU: ‘Imam dovoljno novca, više neću snimati filmove’

Amy Powell kaže da će dvostruki oskarovac za sudjelovanje u seriji po epizodi dobiti oko milijun dolara. Clooney će prvi put nakon dvadeset godina i uloge doktora Douga Rossa u TV seriji “Hitna služba”, koja ga je vinula među holivudske zvijezde, ponovno nastupati u jednoj TV seriji.

Hellerov satirični ratni roman prvi je put objavljen 1961., a radnja mu je smještena u vrijeme Drugoga svjetskog rata. Adaptaciju romana za veliko platno 1970. godine je snimio Mike Nichols. Fabula romana prati priču Yossariana, bombardera ratnog zrakoplovstva i druge likove, koji na otoku Pianosi blizu Italije pokušavaju napustiti vojsku prije moguće pogibije.

Povratak na Net.hr