PONOSNA NA KĆER

EUROVIZIJSKA PREDSTAVNICA CIPRA UDALA SE I RODILA SA SAMO 14 GODINA: ‘Prvo sam majka, a onda sve ostalo’

Iako se razvela nakon šest godina braka, kćer joj je i danas ostala na prvom mjestu te ne skriva koliko je ponosna na nju

Na ovogodišnjem Eurosongu nastupit će 17 natjecatelja, među kojima je i 38-godišnja Tamta, predstavnica Cipra koja će svoju zemlju predstavljati s pjesmom “Replay”. Tamta je privukla pozornost javnosti zbog svoje životne priče te zbog činjenice da je imala samo 14 godina kad je postala majka. Rodila se i odrasla u Gruziji. Kao 14-godišnjakinja upoznala je dvije godine starijeg dečka za kojeg je udala. Ubrzo je na svijet donijela djevojčicu Annie. No, ispostavilo se da ona i otac djeteta nisu jedno za drugo pa su se razveli nakon šest godina braka. Ipak, kćer joj je i dalje ostala prioritet. “Čini me ponosnom. Najprije sam majka, a potom sve ostalo. Moja majka puno mi je pomogla s Annie. Da nije, ne bih sve uspjela”, izjavila je jednom prilikom.

Javila se na audiciju

Njezina glazbena karijera započela je kad se s 22 godine preselila u Grčku gdje je s majkom obavljala kućanske poslove. Ljudi za koje je radila nagovorili su je da ode na audiciju za grčku verziju showa “Super Idol” 2003. godine. Završila je na drugom mjestu što je za nju bio uspjeh. Na Eurosong se već dugo željela prijaviti, a 2007. bila je treća na grčkom izboru s pjesmom “With Love”. Godinu dana kasnije pokušala je na izboru Cipra, no nije uspjela doći do prvog mjesta.

Nekoliko godina kasnije, kad se već ozbiljnije počela baviti glazbom, pridružila se žiriju u gruzijskoj verziji “X Factora”. Zatim je dvije godine bila u grčkoj verziji, a u gruzijski “X Factor” vratila se prošle godine.

 

 

 

 

 

 

 

Povratak na Net.hr