PRAVA LJUBAV ZABORAVA NEMA / Alka Vuica žali što se nije udala za prvu ljubav: 'Kad ga vidim zatitram. On o tome pojma nema. Oženjen je'

Image
Izvor: Pixsell/ Luka Stanzl

Alka Vuica bez zadrške je priznala da je i dalje malo zaljubljena u bivšu ljubav

16.3.2023.
16:24
Pixsell/ Luka Stanzl
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pjevačica i autorica najvećih glazbenih hitova s domaće scene, Alka Vuica, priznala je Elvisu Mehičiću da na nju utječe promjena vremena te da je kao posljedica toga nastao i njezin veliki hit "Danas sam luda".

Naime, u opuštenom razgovoru, Alka je podijelila sa slušateljima Happy FM-a profesionalno, ali i životno iskustvo, zrnce mudrosti, tajnu dobrog izgleda, ali i ljubavne patnje.

'On je prva ljubav iz školskih dana'

Alka je tako otkrila da su joj svi frajeri u koje je bila zaljubljena slomili srce.

"Možda je to bila moja karma, da nemam sretnu ljubav kako bih mogla napisati sve ove pjesme, možda je Bog tako odlučio za mene, možda sam ja kriva, možda sam previše htjela, previše tražila, nemam pojma. Danas s ovim odmakom neke bih stvari sigurno napravila drugačije.

Image
VATRENI OKRŠAJ NAVIJAČICA /

Megi Keškić vozi auto u tangama i pozira u toplesu, a Ivana Knoll se hvali luksuzom i ne izlazi iz bikinija

Image
VATRENI OKRŠAJ NAVIJAČICA /

Megi Keškić vozi auto u tangama i pozira u toplesu, a Ivana Knoll se hvali luksuzom i ne izlazi iz bikinija

Recimo, odmah bi se udala za svoju prvu ljubav iz školskih dana, jednog Porečanina. Dandanas kad ga vidim zatitram. On o tome pojma nema. Oženjen je i ima skoro već i unuke, dobri smo frendovi", otkrila je Alka.

"Odvažna, ali ne i kada je ljubav u pitanju. Ja uopće nisam hrabra u odnosima s frajerima, s njima sam uvijek sramežljiva. Kad su frajeri u pitanju, onda sam staromodna. Zagovarateljica istine, ali ne pod svaku cijenu. Nikada prevaru ne treba priznati, pogotovo ako nije bitna. Smatram da istina nije dobra ako će nekoga povrijediti. Zašto ćeš priznavati prevaru, da nekoga povrijediš? Ja ne bih priznala niti bih htjela da meni netko prizna", izjavila je.

"Pisati je isto što i disati", govori Alka, a mnoge je svoje boli preživjela upravo pisanjem. Umjetnici prenose svoju bol u drugu dimenziju i apsolutno je sve energija, a ona se kao takva ne može uništiti, nego se može prenijeti.

Tako i ljubavna energija funkcionira. Jedan od njezinih najvećih hitova, pjesma "Laži me" nastala je usred noći, u krevetu u Umagu.

Pojavila se odjednom, a rukopis ima i dandanas. Refren je dopisala naknadno. Ne žali za pjesmama koje je napisala za druge izvođače jer smatra da nije svaka pjesma za svakoga.

"Neke pjesme nas nađu, u nekima se netko pronađe, ali bitno ih je zapisati odmah", smatra Alka.

'Let 3 su multimedijalni umjetnici'

Osvrnula se i na jednu od najaktualnijih tema u medijima proteklih mjesec dana - pobjede Leta 3 na Dori, benda s kojim je Alka napravila duet u obradi njihove pjesme "Drama".

"Let 3 me pozvao da surađujemo, fenomenalno je to ispalo. Let 3 su multimedijalni umjetnici, oni nisu samo bend i glazba. Jako sam sretna što će nas predstavljati na Eurosongu i mislim da bi nam se moglo dogoditi da pobijedimo. Šaljemo snažnu poruku, i političku i umjetničku, oduševljena sam Mamom ŠČ!.

Mrle mi je napravio kapu Mama ŠČ, najradije bih išla s njima na Eurosong. Let 3 je jedna starija generacija koja je ostavila trag i koja će sada opet ostaviti trag. Već to što svi pričaju o Hrvatskoj je jako puno.

Ono što se meni sviđa je da oni imaju nastup, to je cijeli koncept, to nije zezanje. Odrasla sam 80-ih i bendovi su baš tako izgledali, frajeri su se šminkali i svi su se nastojali izraziti na drugačiji način. Ako si na sceni, ne možeš izgledati kao da radiš u banci na šalteru", zaključila je.

I sama se planirala prijaviti na Doru jer u pripremi ima jednu, tvrdi, fenomenalnu pjesmu, ali je zapelo kod teksta. Nikako joj nije dolazio hrvatski tekst. Ipak, pjesma je pri kraju i možda je pošalje iduće godine.

Odmalena, otkad je pročitala knjigu sa svojih 12 godina, Alka se zaljubila u fiktivnog lika - apaškog poglavicu Winnetoua, i njemu je posvetila cijeli jedan album. Gotovo opsjednuta tim Indijancem i knjigama o njemu, ta je furka dobila duhoviti obris i pečat kada je Alka dobila potvrdu da je prava pravcata Indijanka, ni više ni manje nego na papiru.

Naime, na prvom popisu stanovništva još u bivšoj državi, na njezino ju je inzistiranje otac upisao kao Indijanku pa je tako Alka bila jedna od sedam Indijanaca u Jugoslaviji.

Sa sinom Arianom, hrvatskim glazbenim producentom i jednim od začetnika hrvatske trap-scene, odlično se slaže, a misli da je jako važno što ga je naučila kako pokazati ljubav i emocije.

"Vjerujem da nas Bog voli onako kako majke vole svoju djecu. To kako žena stvara život i kako se on rađa u njoj, to je nešto posebno. Ne postoji dovoljno dobra žena za moga sina", našalila se Alka.

Osim glazbe, velika joj je ljubav novinarstvo. Alka najviše voli forme intervjua. Imala je svoje talk showove, a sin je nagovara na povratak s druge strane kamere. No prije nego što se odluči na to, smatra da treba pronaći format koji bi bio nešto posebno i drukčiji od svih viđenih.

"Danas svatko tko ima fotelju i kauč ima svoj podcast", poručila je u svom stilu.

Otkrila je i tajnu dobrog i mladenačkog izgleda

"Mislim da su dosta genetika, priroda i duh zaslužni za moj izgled, no činjenica je da pazim na sebe i održavam se. Nikada nisam zaspala sa šminkom, redovito se mackam kremama", izjavila je Alka.

Puno šeta, a sada se, kao i uvijek pred ljeto, sprema i na prave treninge u teretani. Ljeto joj je najdraže godišnje doba jer tada samo pliva i tako održava formu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču