I SAMA JE TO PROLAZILA / Vlatka Pokos dala apsolutnu podršku Nini Kraljić: 'Istina je da razni organizatori festivala uzimaju veliki novac'

Vlatka je istaknula kako daje podršku iznimno talentiranoj Nini i njenoj borbi za bolji položaj glazbenika

15.9.2021.
6:49
Instagram/Vlatka Pokos
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vlatka Pokos je na svom Instagramu dala podršku pjevačici Nini Kraljić nakon što su je neki od kolega kritizirali zbog otkazivanja nastupa na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini.

Naime, Nina je, iako je od ranije znala da neće dobiti honorar, u posljednji tren otkazala nastup na festivalu što je izazvalo burne reakcije javnosti. Ipak, Vlatka je stala na njenu stranu.

"Dajem apsolutnu podršku iznimno talentiranoj Nini Kraljić i njenoj borbi za bolji položaj glazbenih umjetnika u Hrvatskoj. Šira javnost treba znati da umjetnički rad i produkcija zahtijevaju puno novca. Istovremeno, od umjetnika se neprestano očekuje da rade besplatno ili za slavu!

I sama sam se konstantno suočavala s tim. Istina je da razni organizatori festivala uzimaju veliki novac za organizaciju istih, a umjetnici od toga eventualno mogu očekivati skromne putne troškove i isto takav smještaj. Uz to, od Umjetnika se očekuje da besplatno organizatoru ustupe svoje snimke za daljnje eksploatiranje.

Snimku, čija cijena može biti i do 3000 eura, plaća umjetnik a eksploatira organizator festivala. Dakako, očekuje se vrhunski izgled, odjeća, šminka i frizura; sve to snosi umjetnik! Koji teško ili nikako može u Hrvatskoj naplatiti svoj rad i talent! Podrška Nini i ostalim umjetnicima u Hrvatskoj", napisala je Vlatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali