TV

ČESTITKE KOLEGICI!

SVAKA ČAST: Ivana Paradžiković dobitnica nagrade ‘Krunoslav Sukić’ za promicanje nenasilja

Ivana Paradžiković, urednica emisije ‘Provjereno’ dobitnica je nagrade ‘Krunoslav Sukić’ za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava.

Svoju nagradu je posvetila Aleksandri Zec: “Nagradu sam plosvetila Aleksandri Zec zato što me njezina tragična sudbina duboko potresla. I ja sam u ratu imala isto godina kao Aleksandra Zec kada su je prije 25 godina iz kuće nasilno odveli i smaknuli na Sljemenu. Mislim da kao društvo nećemo napredovati ako sve zločine ne osudimo.”

TRAŽIM CURU!: Poznata voditeljica lijepi oglase po gradu, ima li zainteresiranih?

Njeno profesionalno i ljudsko zalaganje za socijalnu pravdu, ljudska prava i demokratske standarde kroz emisiju ‘Provjereno’ bilo je povod za dodjelu ovogodišnje nagrade ‘Krunoslav Sukić‘ 2016. Tijekom godina ‘Provjereno’ je postalo oslonac mnogih ljudi.

Ivana Paradžiković
Ivana ParadžikovićFoto: Nova TV

‘Provjereno’ je mnogo puta ukazalo na nepravde te svojim emisijama potiče sustav na reakciju, djelovanje i pružanje zajamčenih prava. Svojim pričama nerijetko je znalo ganuti cijelu Hrvatsku te potaknuti reakciju i pomoć onim kojima je pomoć potrebna te je dalo snažan glas onima koji su zahtijevali pravdu u borbi protiv moćnih protivnika.

Ivana Paradžiković dugogodišnja je urednica ‘Provjerenog’ Nove TV, emisije koja je nedavno obilježila 400 prikazanih epizoda, a povodom primitka nagrade ‘Krunoslav Sukić’ izjavila je: “Iznimna mi je čast primiti ovu nagradu jer već 10 godina redakcija Provjerenog glas je obespravljenih, zaboravljenih, marginaliziranih… U tih smo 10 godina postali sinonim borbe za pravdu u društvu. Držimo svojom odgovornošću boriti se za one kojima je nanesena nepravda, uzeto dostojanstvo, one koji misle, izgledaju ili vole drugačije, one koji pripadaju ne samo nacionalnoj nego bilo kojoj manjini i zato me ova nagrada, kao priznanje našeg rada čini iznimno ponosnom.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr