EPIZODA PREPUNA EPIZODA / Posvetila jela važnim uspomenama! Martina se triput rasplakala tijekom priprave večere, a na kraju dobila 37 bodova

Image
Foto: RTL

'Večeru za 5 na selu' gledajte svakim radnim danom od 20.15 sati na RTL-u

31.5.2023.
21:27
RTL
Play logo

Konzultantica Martina Hajdari ugostila je protukandidate trećeg dana 'Večere za 5 na selu'. Za svoju večeru Martina je dobila 37 bodova te se trenutno nalazi na posljednjem mjestu. Iako se ekipa lijepo provela na večeri koja je vodila kroz Martinine uspomene iz života, sol je presudila i donijela joj dobre, ali nedovoljno visoke bodove.

Pripravu večere započela je izradom deserta pod nazivom Oči mi se smiju. "Možda se njoj oči smiju na taj desert", pretpostavila je Maja. Desert je Martinu, otkrila je, asocirao na njezinu kumu Blažu, koja je Mozart kocke radila u svim svečanim prigodama. Srce ko kuća iduće je jelo kojeg se Martina prihvatila. Glavnim jelom odala je počast i Irskoj, zemlji u kojoj je nekoliko godina živjela. "Srce ko kuća? Glavno jelo? To će biti nešto veliko", komentirala je naziv glavnog jela Gordana. Martina je za glavno jelo odradila irski gulaš, kojeg je radila s irskom junetinom i njihovim tamnim pivom. Uz gulaš je spravila i knedle. Posljednje čega se u svojoj pripravi prihvatila Martina bilo je predjelo - Mir u duši. "Zanimljivo ime, asocira me na jučerašnju večer", jasan je bio Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martina je predjelo spravila u čast svoje pokojne bake. Tijesto s krumpirom bilo je baš onakvo kakvim ga je Martinina baka pravila.

shimmer fallback
shimmer fallback

Nakon što je završila svoje nostalgično kuhanje, Martina se prihvatila aperitiva, a ekipa je dotad podijelila svoja visoka očekivanja od Martine H. Ponudila je domaćica ekipi tri vrste aperitiva, a Martinu T. oduševila je rakija od marelice. Nikoli nije bio loš orahovac.  "Domaćica se pokazala čvrstim stavom, treme vjerujem da nema, podjednako se svi poznajemo već", komentirao je Nikola Martininu dobrodošlicu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Aperitiv je prošao dobro, a Martina je odahnula nakon što je gostima poslužila predjelo. "Izgled je bio očekivan, lijep, u bojama", komentirala je predjelo Maja. "Okus je bio dobar, mrvicu mi je falilo soli", dodala je. "Pravo starinsko jelo, zanimljivo", rekla je o predjelu Martina H.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Glavno jelo kojim je Martina odala počast Irskoj, iduće je stiglo ekipi na stol. "Izgled je bio primamljiv, fino je mirisalo, djelovalo je obećavajuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Okus je bio jak, začinjen, meni je odgovarao", komentirala je Martina T. "Glavno jelo je bilo nešto novo, bila sam oduševljena", dodala je Maja. Gordani je, pak, glavno jelo bilo pomalo žestoko.

shimmer fallback
shimmer fallback

Za kraj, stigao je na stol desert koji je Maja posvetila svojoj kumi. Mozart kocke svidjele su se ekipi. "Svidjeli su mi se lješnjaci, hrskavost, tako da je odgovaralo jedno s drugim, čokoladni namaz, bilo je fino", komentirala je Martina T.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Iznenađenja je domaćica ekipi priredila i u vidu poklona koje je sakupila od lokalnih OPG-ova. Dašak Podravine svidio se gostima, a onda je na red došla i pisaća mašina na kojoj je svatko od gostiju morao napisati jednu svoju priču. Domaćica je pokrenula priču svojom rečenicom, a onda su se gosti morali nastaviti. "Iznenađenje mi je ugodno sjelo, nešto novo, to nisam ni vidio", rekao je Nikola o Martininoj igri za kraj.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play logo

Poslije igre i iznenađenja, uslijedili su i bodovi. Za svoju večeru Martina je dobila 37 bodova. Od Martine i Maje dobila je desetke, od Nikole osam, a od Gordane devet bodova! "Predjelu je zeru soli nedostajalo, a u glavnom jelu je soli bilo viška. Sve ostalo super, Martina zakon si", objasnio je Nikola svoju osmicu. Slične razloge za svoju devetku imala je i gospođa Gordana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Večeru za 5 na selu' gledajte svakim radnim danom od 20.15 sati na RTL-u. Emisiju možete gledati i na PLAYU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo