SKRIVENO U RAJU / Otac glavne glumice slavni je snimatelj: Radio je s Marlonom Brandom i Johnnyem Deppom

Image
Foto: RTL

Otac glavne glumice serije 'Skriveno u raju', slavni je snimatelj koji je surađivao s Jerryjem Lewisom, Johnny Deppom i Marlonom Brandom

22.5.2024.
15:59
RTL
VOYO logo

Od ponedjeljka do petka u 20.15 sati na RTL-u gledatelji mogu uživati u dašku ljeta i mora uz novu slovensku seriju 'Skriveno u raju'. Glavna protagonistica serije je mlada aktivistica i biologinja Lara, koju igra Gaja Filač, a koja i sama dolazi iz obitelji velikih filmskih umjetnika.

Image
Foto: RTL

Skriveno u Raju - Matej i Gaja

Naime, Gajin otac Vilko Filač bio je proslavljeni snimatelj i direktor fotografije svjetskog glasa. Diplomirao je na Filmskoj akademiji u Pragu, a među značajnijim suradnjama ističe se ona na velikim hitovima redatelja Emira Kusturice – „Sjećaš li se Dolly Bell”, „Otac na službenom putu”, „Dom za vješanje” i „Podzemlje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLUČAJNOST ILI NE? /

Hoće li Julija iz serije 'Skriveno u raju' saznati pravu istinu o Edvardovoj nesreći?

Image
SLUČAJNOST ILI NE? /

Hoće li Julija iz serije 'Skriveno u raju' saznati pravu istinu o Edvardovoj nesreći?

Tijekom bogate karijere, ispred Filačeva objektiva našle su se brojne zvijezde holivudske A-liste. Godine 1993. angažiran je kao snimatelj na Kusturičinu filmu 'Arizona Dream' u kojem su glavne uloge ponijeli Johnny Depp, Jerry Lewis i Faye Dunaway. Njegova suradnja s Deppom nastavila se i 1997. godine na filmu 'The Brave', gdje je radio kao direktor fotografije. Osim glavne uloge u filmu, Depp ga je i režirao, a uz njega svoju ulogu odigrao je i velikan Marlon Brando.

Image
Foto: RTL

Skriveno u Raju - Matej i Gaja

Vilko Filač preminuo je iznenada 2008. u dobi od samo 58 godina, posljednjih 15-ak godina života proveo je ponajviše snimajući u inozemstvu, a predavao je i na ljubljanskoj Akademiji za film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„S obzirom na to da sam se kao djevojčica nosila sa smrti svog oca, shvatila sam da roditelji neće biti tu pored mene zauvijek. Zato sam zaista nevjerojatno zahvalna što imam svoju mamu. Nije imala lak zadatak, u jednom trenutku je morala preuzeti ulogu i oca i majke. Zahvalna sam joj što mi je dala slobodu, što mi je dopustila da učim iz svojih pogrešaka, što je uvijek bila tu za mene bez obzira na to koliko moji problemi bili teški, što je učinila da se osjećam voljeno“, izjavila je jednom prilikom njegova kći Gaja Filač, koja je također krenula njegovim umjetničkim stopama.

Image
Foto: RTL

Skriveno u raju - Gaja

Iza ove 25-godišnje slovenske glumice već je zavidan broj uloga u domaćim serijama i filmovima, a među njima se ističe angažman na velikom regionalnom hitu, seriji 'Jezero', ali i rola u BBC-jevoj seriji 'Love, Lies and Records'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina najrecentnija uloga upravo je uloga Lare, glavne protagonistice serije 'Skriveno u raju', koja se trenutno emitira na RTL-u. Lara je mlada aktivistica i biologinja, čija je prošlost obilježena tragičnim događajem, u nesreći na moru izgubila je oca sa samo 17 godina. Očeva smrt teško ju je pogodila, ali je morala ostati jaka zbog majke koja i nakon pet godina duboko tuguje. Ljeto u kampu za nju je prilika da radi ono što voli i nakratko zaboravi svakodnevicu, a u svemu joj pomaže i njezin dečko, instruktor ronjenja Dino. No sve se mijenja kad u kamp stigne atraktivni student medicine Mark Steiner (Matej Zemljič).

Image
Foto: RTL

Skriveno u raju - Gaja

Serija 'Skriveno u raju' na rasporedu je od ponedjeljka do petka u 20.15 sati na RTL-u. Nova epizoda dostupna je i 24 sata prije prikazivanja na televiziji na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Zvijezda serije 'Skriveno u raju' za RTL.hr otkrila da je bila u ljubavnom trokutu: 'Nije bilo lako...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo