TV

Judita Franković o snimanju serije Počivali u miru

Na HTV-u uskoro s prikazivanjem kreće dramska serija u 12 nastavaka Počivali u miru. Glavnu ulogu dobila je glumica Judita Franković koja se tim povodom pred našom kamerom prisjetila audicije koja joj je omogućila ulogu, snimanja serije i suradnje s brojnim kolegama.

Serija Počivali u miru priča je o mladoj televizijskoj novinarki Luciji Car koju glumi Judita Franković i koja se, uz pomoć umirovljenog zatvorskog čuvara Martina Strugara (Miodrag Krivokapić), upušta u istraživanje sudbina ljudi pokopanih na napuštenom zatvorskom groblju.

Priča počinje kada ambiciozna, ali neiskusna televizijska novinarka Lucija Car radeći reportažu o pripremama za rušenje Vukovšćaka, najstarijeg zatvora u zemlji, pronalazi umirovljenog zatvorskog čuvara, osamljenog osobenjaka Martina Strugara i uspije ga nagovoriti da joj pomogne u istrazi.

Iz epizode u epizodu, Martin i Lucija ‘obrađivat’ će jedan po jedan grob i slagati mozaik posve različitih zatvorskih priča i ljudskih sudbina.

Kako se Judita snašla i kako je, prije svega, došlo do suradnje s redateljima serije Goranom Rukavinom i Kristijanom Milićem, mlada je glumica otkrila pred našom kamerom:

VIDEO: Franjo Tot

Uz Juditu Franković i Miodraga Krivokapića u seriji Počivali u miru glume i Dragan Despot (kao Zdenko Jurković), Luka Dragić (glasnogovornik policije Željko Ban), Ozren Grabarić (političar Boris Drobnjak), Jelena Miholjević (novinarka Zora Agnezzi), Boris Svrtan (urednik Zdeslav Tokić), Mirna Medaković (snimateljica Vanja), Jasna Odorčić (Katja Car), Ivan Ožegović ( Goran Car).

U svakoj se epizodi pojavljuju i brojni drugi poznati hrvatski glumci. Scenaristi serije, prema izvornoj ideji Koraljke Meštrović i Gorana Rukavine su Saša Podgorelec, Ivor Martinić i Ivan Turković Krnjak.

Direktor fotografije je Mario Sablić, za masku je zaslužna Slavica Šnur, autor glazbe je Davor Devčić, a kostimografkinje su Ivana Zozoli i Vesna Librić. Producent serije je Robert Tomljenović.

Povratak na Net.hr