NEMA DO DOMAĆEG / Jelena iz 'Večere za 5' otkrila recept za mnogima najdraže jelo: 'Pravi zagorski štrukli, kako je mene mama učila, su pečeni'

Image
Foto: RTL

Kandidatkinja Jelena je u 'Večeri za 5' pripremala zagroske štrukle, a ovo je njezin recept

19.9.2023.
17:00
RTL
Play logo

Jelena je otvorila novi tjedan 'Večere za 5', a pripremala je desert naziva "Težački desert". Riječ je o zagorskim štruklima.

"Pravi zagorski štrukli, ne kažem da drugi nisu pravi, kako je mene mama učila, su pečeni. To se odmah zna čim se kaže krušna peć. Znaš da je krušna peć bila u Zagorju i ondje su pečeni", ispričala je Jelena. Onda je otkrila i da su kod nje štrukli uvijek slani. "Nikad šećer, bio je preskup. I danas su konačno shvatili da nije zdrav", objasnila je Jelena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidatima se desert svidio, ali su imali problem kod jedenja jer su rezali štrukle. Jelena je objasnila da se trebaju jesti rukama i da im zato nije dala nož.

shimmer fallback
shimmer fallback

Jelenin recept za prave štrukle

Sastojci:

  • 0.5 kg brašna
  • 3-4 žlice ulja, vode i soli
  • 1 kg svježeg kravljeg sira
  • 4 dcl domaćeg vrhnja
  • 2-3 jaja
  • sol
Image
VEČERA ZA PET /

Loša atmosfera bacila sjenu na Dubravkinu večeru: 'Pa ja ne znam koji im je Bog, Ivek?'

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 0.5 kg brašna, 3-4 žlice ulja, vode i soli zamijesite glatko tijesto i ostavite ga počivati poklopljenog toplim poklopcem 15 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev od 1 kg svježeg kravljeg sira, 4 dcl domaćeg vrhnja, 2-3 jaja i soli. Razvucite tijesto rukom što tanje, poprskajte maslacem ili uljem, razmažite nadjev i savijte do polovice s jedne strane prema sredini te drugu polovicu s druge strane prema sredini, tako da se dobiju dvije štrudle koje se drže zajedno. Režite ih u štrukle tanjurićem, stavljajte u cimplet, premažite vrhnjem i pecite na 200.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečene sirne zagorske štrukle poslužite tako da se dva drže zajedno, zato se i zovu težački štrukli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i RTL-ovoj streaming platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

POGLEDAJTE VIDEO: Praznik rada u Hrvata. Bez sindikalne povorke, u grahu ječam umjesto tjestenine, a i vegetarijanci stajali u redu za štrukle

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo