Janjetina je još jedna namirnica koja se često nađe na uskrsnom jelovniku. Može se pripremiti na nekoliko načina i svi su ukusni, stoga žiri večeras očekuje od natjecatelja da se malo poigraju s maštom jer na raspolaganju imaju svega 60 minuta za pripremu jednog jela! Špiček će na samom početku dati odličan savjet natjecateljima da ne peku svoje janjeće butove u pećnici jer za takvu obradu mesa jednostavno nemaju vremena, nego da se bace na otkoštavanje i osmisle drugi način pripreme mesa, piše u priopćenju za medije RTL-a.
Kako to i biva, skoro polovica parova oglušit će se na Špičekov savjet i pripremat će janjetinu s povrćem - u pećnici. Vrijeme će prolaziti, a natjecatelji će biti prisiljeni mijenjati recept i dovršavati meso u tavama! U drugoj, kreativnijoj grupi parova su Drago i Vlado, koji pripremaju janjeći žgvacet, Branka i Vladimir sa svojim gulašom s krumpirima, Honorata i Josip s janjećim ražnjićima, te Ina i Dina s rolanom janjetinom u skuti.
Špičekove Zagorke, Ana i Snježana, svoj su janjeći but odlučile oplemeniti uz dodatak đumbira, dok su se Marina i Mario dosjetili poslužiti umak od mente i salatu od sirove mrkve. Tko je zbog janjetine 'skočio' na tablici ukupnih ocjena, doznat ćemo večeras u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj! u 21:40 na RTL-u!