Play ponuda

'Antonija Blaće snima album, potpisala je ugovor s Huljićem'

shimmer fallback

Ovoga petka u 20.00 sat kreće novi glazbeni show RTL Televizije, Hrvatski broj jedan koji je nastao prema ideji The Ultimative Chart showa.

15.10.2014.
13:29
Play ponuda

Koncept ove zabavno glazbene emisije se temelji na ljestvici Top 40 (pjesama uglavnom iz Hrvatske s ponekim izletom u bivšu Jugoslaviju) prezentiranoj kroz video klipove odnosno spotove, komentare poznatih Hrvata iz sfera javnog života, odnosno šoubiznisa i estrade, komentare glazbenih gostiju na temu emisije koju moderira trust glazbenih mozgova predvođen voditeljem, Davorom Dretarom Dreletom.

Znate li da je u Hrvatskoj dosad snimljeno preko jedanaest milijuna pjesama? Sjećate li se koja je pjesma svirala kada ste se prvi puta poljubili? Na koju ste pjesmu prvi puta dočekali zoru na tulumu? Koja je pjesma svirala kada vas je zaprosio ili na čije ste stihove otplesali svoj prvi ples?

Koliki su hitovi bile te pjesme i koliko su se dugo zadržale na vrhovima glazbenih top ljestvica biti će otkriveno u novom glazbenom showu Hrvatski broj jedan.

'Počeli smo u velikom stilu. Antonija Blaće je potpisala predugovor za izdavanje svog prvog albuma koji će producirati Tonči Huljić, a Josipa Lisac je prvi put u svom životu zaplesala vlakić. Naime, kako je objasnila, dive to ne rade pa nikada prije nije osjetila potrebu ili želju za takvim načinom kreativnog izražavanja. No u studiju RTL- jednostavno ju je ponijela atmosfera i nije mogla odoljeti kada je bend zasvirao stari dobri hit Večeras je naša fešta pa je već s prvim taktovima uhvatila Sinišu Škaricu i povela lokomotivu', rekao je Davor Dretar Drele, domaćin ovog showa.

Baš poput svojih estradnih gostiju i on se osvrnuo na najveće hrvatske hitove zaključivši da bi neki od njih danas neslavno propali. Poput, recimo, slavne pjesme Tončija Huljića Sve bi seke ljubile mornare koja ovih dana zbog ebole baš i ne bi bila aktualna. Zato je uvijek aktualan Zeko i potočić, a na sigurno je odigrala Antonija Blaće čija je izvedba ovog dječjeg hita toliko dojmila ranije spomenutog Tončija da je našoj voditeljici obećao pomoć u ostvarenju estradne karijere. Jelena Radan se umilila Miroslavu Škori otpjevavši mu Ne dirajte mi ravnicu.

'Ovo je bilo najzahtjevnije snimanje koje sam ikada imao, nikada na setu nisam proveo toliko sati u komadu. No bez obzira na to, imam osjećaj da smo napravili nešto zbilja posebno i da se gledatelji neće moći odvojiti od malih ekrana kada počne Hrvatski broj jedan', poručio je Drele.

Svaka emisija će ugostiti glazbenike, nastupit će brojne estradne zvijezde, a top ljestvica sadržavat će četrdeset pjesama karakterističnih za tematiku kojom se emisija bavi, od najuspješnijih pjesama svih vremena do najvećih hitova današnjice. Ljestvica nastaje kombinacijom prijedloga od strane glazbenih stručnjaka i objektivnih statističkih podataka prikupljenih iz povijesnih top ljestvica, broja vrćenja odnosno izvođenja i, naravno, prodaje.

Uz kućni bend koji će se pobrinuti da atmosfera na setu od početka do kraja ostane u veselom ritmu, svakog petka će tim glazbenih stručnjaka ugostiti i glazbene zvijezde. Sve će se to odvijati pod voditeljskom palicom Davora Dretala Dreleta, a spomenuti dream team čine redom:

Siniša Škarica Stalni gost Hrvatskog broja jedan, legendarni je hrvatski producent i glazbeni urednik. Već je 1962. godine na gitari krenuo u osvajanje tadašnje rock scene. S vršnjacima je osnovao prvi rock sastav u Dalmaciji VIS Magneti koji tri godine kasnije prelazi u sastav MI i kao takav postaje jedan od vodećih na plesnim i koncertnim prostorima bivše države. Žarili su i palili sve do 1971. godine, a Škarica od 1974. do 1980. završava studij Prava, zapošljava se u Jugotonu, radi kao glazbeni recenzent, piše za glazbene časopise, a njegovo ime postaje jedna od glavnih poveznica uz postanak Novog vala. 1985. godine postaje glavni i odgovorni urednik Jugotona i direktor programa. Član je Hrvatske glazbene unije, predsjednik Instituta hrvatske glazbene industrije i višestruki dobitnik nagrade Porin, između ostalog i za poseban doprinos hrvatskoj diskografskoj industriji.

Ante Perković Glazbeni kritičar, publicist i općenito glazbeni znalac. Karijeru je započeo u sastavu „Djeca, a uz dva zajednička, objavio je i jedan solo album. U radnom vijeku je objavio i i četiri knjige; biografiju grupe Pips Chips & Videoclips „Dugi vikend u zemlji čudesa“, dvije zbirke tekstova, kolumni „Slijepi putnik“ i blogova „365“ te vodič kroz rodni grad „Volite li Zadar“? Ako da, pročitat ćete, a ako vam je draga i glazbena povijest, gledat ćete ga svakog petka na RTL-u.

Dubravko Jagatić Rock kritičar, audiofil i zaljubljenik u glazbu kojom se počeo baviti 1982. tijekom pohađanja Obrazovnog centra za kulturu i umjetnost u Zagrebu. Objavljivao je u dnevnom, tjednom i mjesečnom tisku, potpisao organizaciju preko četiristo domaćih i inozemnih koncerata i tridesetak izložbi, uređivao magazine i sudjelovao u osnivanju nagrade Crni mačak. Radi kao slobodni novinar.

Zvonimir Dusper Dus Jedan od najpoznatijih hrvatskih DJ-a dio je specijalne RTL-ove postrojbe za analizu hrvatskog broja jedan. Multi instrumentalist, glazbeni znalac i producent kojeg vole i cijene kako na hrvatskom tako i na svjetskom tržištu. S trideset i pet godina je ušao u top deset najizvođenijih hrvatskih autora, a osim klupske glazbe i suradnje s bendovima, DJ-ima i izvođačima radio je i za kazalište, televiziju, i film. Također je i Porinov laureat. U showu se koristi njegova aplikacija Peakvibe.

Ivana Radić Statističarka U osam emisija će se tim naših glazbenih stručnjaka, uz pomoć voditelja i gosti u studiju, baviti raznim temama. Otkrit će koja je to najuspješnija hrvatskom pjesma u povijesti Lijepe naše, zatim će dokučiti koja je bila najuspješnija ljetna pjesma u Hrvatskoj, te koja će se pjesma okititi titulom najuspješnije ljubavne pjesme u Hrvata. Zbrajat će, oduzimat i računati ne bi li došli i do najuspješnije dalmatinske pjesme, otkrit će vam i koji je to najuspješniji hrvatski dance hit 90.-ih te koja je najuspješnija pjesmom u Hrvatskoj 80.-ih godina. Konačno ćemo, statistički gledano, saznati i koji je to najuspješniji bend u Hrvatskoj i otkriti najuspješnijii hit današnjice.

Play ponuda
Play ponuda