Prije seksa s prijateljicom odgovorite na ova pitanja

Čuli ste za prijatelje s posebnim statusom? Oni su manje od klasičnog para, a više od prijatelja i čini vam se da bi i vi mogli ostvariti tako nešto. No, prije nego se upustite u takav odnos, zapitajte se sljedeće…

Razmišljate o tome da je vaše prijateljstvo s divnom djevojkom spremno za sljedeći korak? Niste za klasičnu vezu, ali protiv seksa nemate ništa protiv? Unatoč svemu, evo na što trebate obratiti pažnju i na koja pitanja trebate odgovoriti prije nego se situacija zakomplicira.

Možete li biti iskreni po pitanju emocija?

Prijatelji s posebnim statusom su dvije osobe u platonskoj vezi koje povezuje međusobna fizička privlačnost. U ovom slučaju nije predviđeno da se uključe emocije, a kad do toga dođe, situacija može postati komplicirana. Ako niste iskreni prema sebi i prema drugoj osobi velika je šansa da će metko završiti sa slomljenim srcem.

Nikad ne bi ovakav odnos trebali potajno pokušavati iskoristit kako bi vam prijatelj/prijateljica postali dečko/cura. Prijatelji s posebnim statusom u teoriju mnigima zvuče odlično, ali u stvarnosti često nastane kaos. ma koliko vi pokušavali postaviti pravila, kad ima seksa ima i emocija. Obično se jedna osoba emiotivno više veže za drugu. Osnovno pravilo bi trebalo biti da ste iskreni prema sebi i drugoj osobi po pitanju emocija.

Jeste li ljubomoran tip osobe?

Još jedna vrlo važna stvar u ovakvom odnosu je i doza ljubomore. Morate biti sigurni da nećete postati posesivni s obzirom da vaša veza nije prava veza već više nešto tipa uzastopnih seksanja na jednu noć. To obično znači i da nije uključena monogamija.

Stručnjaci napominju da ovakav odnos može funkcionirati ako dvije uključene osobe nisu ljubomoran tip osoba. Ako je netko od vas dvoje tip osobe koja se ne može nositi s tim da ona druga ‘petlja’ s još nekim, prijateljstvo s posebnim statusom nije za vas.

Jeste li se dogovorili oko pravila?

Ovo je vrlo važan dio. Prije nego se upustite u seksualni odnos, važno je da odredite pravila koja će vam odgovarati. To uglavnom uključuje neka od ovih pravila: Nema upoznavanja s obitelji i novim prijateljima, nema poklona, nema poziva na ostanak za prespavati, ako se pojavi treća osoba morate se dogovoriti hoćete li jedno drugome reći za to. Ovo je važno zbog zaštite i spolno prenosivih bolesti.

Sve od navedenog su mogući prijedlozi, dvoje ljudi koje se upušta u prijateljstvo s posebnim satusom sami dogovaraju pravila.

Jeste li spremni riskirati gubitak prijateljstva?

Postoji mogućnost da ovakav odnos upropasti vaše prijateljstvo. Morate biti svjesni da ta opcija postoji i morate znati jeste li spremni riskirati vaše prijateljstvo. Ako netko od vas dvoje razvije emocije, teško se vratiti na početak i na staro. Osoba koja gaji emocije prema drugoj osobi koja se ne osjeća tako – bit će povrijeđena. Možete li se nositi s tim da ćete izgubiti divno prijateljstvo koje vas je spajalo?

Povratak na Net.hr