INSAJDERSKE INFORMACIJE / Procurilo kako je izgledao ponovni susret princa Harryja i kralja Charlesa

Image
Foto: Profimedia

Vojvoda od Sussexa fotografiran je kako stiže u Clarence House oko tri i petnaest danas, a kralj i kraljica viđeni su kako odlaze jedva 30 minuta kasnije

7.2.2024.
11:51
Profimedia
VOYO logo

Princ Harry jučer je požurio preko Atlantika kako bi vidio kralja Charlesa nakon šokantne vijesti o dijagnozi raka. Ipak, njihov ponovni susret trajao je samo 30 minuta.

Image

Vojvoda od Sussexa fotografiran je kako stiže u Clarence House oko tri i petnaest, nakon što je odvezen ravno tamo uz policijsku pratnju nakon 10-satnog leta iz Los Angelesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE MOŽE SAKRITI /

Govor tijela princa Harrya koji juri bolesnom ocu otkriva istinu o njegovim osjećajima

Image
NE MOŽE SAKRITI /

Govor tijela princa Harrya koji juri bolesnom ocu otkriva istinu o njegovim osjećajima

Ovo je prvi put da je Harry vidio svog oca od njegove krunidbe prije devet mjeseci - ali sastanak nije bio dug. Samo pola sata kasnije, u petnaest do četiri, viđeni su kralj i kraljica kako mašu gomili dok su napuštali Clarence House.

Image

Charles i kraljica Camilla u međuvremenu su se povukli u Sandringham, gdje će monarh ostati dok se oporavlja. Izvori iz palače rekli su da će kralj sada većinu svog vremena provoditi na selu, vraćajući se u London samo jednom tjedno zbog posla i daljnjeg liječenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Njegov odnos s najmlađim sinom bio je ozbiljno napet nakon Harryjeve odluke da odstupi s dužnosti kraljevskog člana 2020. i iznese nekoliko pritužbi protiv kraljevske institucije i svoje obitelji u nizu intervjua. Ograničeno je razgovarao sa svoja dva najbliža rođaka – Charlesom i princom od Walesa.

Image

Kontroverzni memoari Spare, koje je napisao Harry, dodatno su narušili njegove veze s ocem i bratom, iznoseći tvrdnje da ga je William fizički napao, da je kralj svoje interese stavio iznad Harryjevih i da je bio ljubomoran na vojvotkinju od Sussexa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia

Princ Harry i Meghan Markle

U televizijskom intervjuu za promociju knjige koja je objavljena prošlog siječnja, vojvoda je otkrio stanje svog odnosa s Charlesom i Williamom, rekavši da trenutno "ne šalje poruke" svom bratu i da u to vrijeme nije razgovarao s ocem "prilično dugo".

Kraljev najmlađi sin posljednji je put viđen s članovima monarhije kada je posjetio UK kako bi prisustvovao kraljevoj krunidbi u svibnju prošle godine bez Meghan, a navodno je odletio kući u Kaliforniju nekoliko sati nakon završetka ceremonije. Bolest kralja Charlesa dovela je njegovog sina ponovno u Ujedinjeno Kraljevstvo, a tamo gdje postoji kontakt postoji mogućnost pomirenja između oca i sina. Unatoč tome, Harry i William ostaju otuđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Kate Middleton, Princ William, Princ Harry, Meghan Markle

Zasad se razumije da se princ od Walesa ne planira sastati sa svojim bratom tijekom svog kratkog posjeta. Do normalizacije odnosa između Harryja i njegovog oca još je dug put.

U svom intervjuu s Oprah Winfrey 2021. Harry je rekao da je Charles prestao odgovarati na njegove pozive kada je pokušavao razgovarati o odlasku s dužnosti kraljevske obitelji 2019. Dodao je: “Moj otac i moj brat, oni su zarobljeni. Ne mogu otići. I imam veliko suosjećanje za to.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Međutim, Harryjev najopasniji komentar bio je da je stariji član kraljevske obitelji - a ne kraljica Elizabeta ili pokojni vojvoda od Edinburgha - navodno izrazio "zabrinutost" oko boje kože sina Sussexovih, princa Archieja prije rođenja. U nizu intervjua za promociju svoje knjige, Harry je napao ugled Charlesove supruge kraljice Camille, rekavši da ju je njezina spremnost da uspostavi odnose s britanskim tiskom učinila "opasnom" i kritizirao njezine pokušaje da rehabilitira svoj "imidž" na njegov trošak.

Samo nekoliko tjedana nakon što je Spare pušten, Harry i Meghan su zamoljeni da "napuste" svoj dom u Velikoj Britaniji, kolibu Frogmore u blizini dvorca Windsor, a izvještaji tvrde da je taj potez odobrio kralj. Ali kasnije te godine Harry je navodno nazvao svog oca na njegov 75. rođendan prošlog studenog kako bi mu poželio sve najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

fotografirali su ga mnogi fotografi

Zaraćena kraljevska braća možda će ipak uzeti k srcu Charlesove riječi. Prema Harryjevim memoarima, kralj im je rekao nakon sprovoda njihovog djeda, vojvode od Edinburgha: "Molim vas, dečki - nemojte moje posljednje godine učiniti jadnim".

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo