Ajmo svi zajedno: 'Povedi me u svijet gdje samo ljubav ostajeee'

Kolektiv Le Zbor & Svi za ljubav predstavili su videospot za pjesmu Ljubav za sve, koji poručuje da 'svi imamo jednako pravo na ljubav bez diskriminacije i osuđivanja'.

25.11.2013.
13:50
VOYO logo

Kolektiv Le Zbor & Svi za ljubav objavio je glazbeni broj Ljubav za sve te spot za istoimenu pjesmu. U kreiranju pjesme i spota sudjelovali su Fade In, Le Zbor i Studio udruge Vibra, te brojne osobe iz javnog života, kako bi poslali poruku građanima i građankama Republike Hrvatske da na predstojećem referendumu o unošenju definicije braka u Ustav glasaju protiv mržnje i diskriminacije.

//www.youtube.com/embed/KmeHnaEGrQE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesma Ljubav za sve nastala je 1993. godine na poznatu melodiju ruskog skladatelja P. I. Čajkovskog i stihove Hrvoja Stupara te u izvedbi Sandija Cenova. Dvadeset godina nakon prvog izdanja, pjesma i dalje prenosi istu poruku: "Svi imamo pravo na ljubav. Želimo društvo bez mržnje, osuđivanja i diskriminacije, koje zna da možda nismo svi isti, ali smo nesumnjivo svi jednaki u pravima i obvezama koje preuzimamo kao pojedinci i punopravni članovi društva."

U snimanju spota u stilu nekad popularnih band aid glazbenih spotova sudjelovale su članice Le Zbora, prvog mješovitog ženskog lezbijsko-feminističkog zbora u regiji i Alka Vuica, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Daniela Trbović, Franka Batelić, Ida Prester, Iva Šulentić, Janko Rakoš, Jelena Miholjević, Mrle i Prlja iz benda Let 3, Nataša Janjić Lokas, Leon Lučev, Slavica Knežević, Sven Šestak, Urša Raukar, Vilim Matula i Žanamari Lalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Produkciju pjesme potpisuje Studio udruge Vibra, a u snimanju pjesme sudjelovali su glazbenici Ante Prgin Surka (bubnjevi), Konrad Lovrenčić (bas), Erol Zejnilović i Valent Samardžija (gitare), Igor Pavlica (truba) te Stanislav Kovačić (čelo).

Brojni glazbenici podržat će kampanju Građani glasaju protiv besplatnim koncertom u četvrtak, 28. studenoga od 18 do 24 na Trgu bana Jelačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu nastupit će bendovi iz cijele Hrvatske – od Vinkovaca preko Zagreba i Pule do Splita. Zli bubnjari, Punčke, Fakofbolan, Le Zbor i **čipkice**, ST!llness, Kawasaki 3P, The Beat Fleet aka TBF, Let 3.

Molim sve ljude zdrave pameti da iziđu

"Zašto smo ovdje – razlog je jasan: ST!llness se uvijek odazove kad su u pitanju prava manjina. ST!llness uvijek svira za ljubav, a protiv mržnje", rekao je Ivan Jurić Yuri, pjevač ST!llnessa na konferenciji za novinare na kojoj je podršku koncertu izrazio i Mile Kekin, pjevač Hladnog piva, koji je ponovio da je cijelim srcem i dušom PROTIV:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim sve ljude zdrave pameti da iziđu jer je ovo tek prvi u nizu napada desnice koji će uslijediti i već sada se trebamo boriti da ne bismo završili kao naše kolegice pankerice u Rusiji i ne mislim da pretjerujem. I zato još jednom poručujem svim ljudima otvorenoga srca i onima koji nemaju samo mržnju, nego puno ljubavi, da dođu na Trg i pokažu koliko nas ima."

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo