S koncerta Justina Biebera izašla oštećena sluha

Dok curice diljem svijeta vrište i na sam spomen Justina Biebera, ostale žene koje su davno prerasle tinejdžersku fazu su imune na njegov šarm i itekako osjetljive na njegov zvuk.

13.7.2012.
11:58
VOYO logo

Žena po imenu Stacey Wilson Betts odvela je svoju kćerku na koncert Justina Biebera 2010. godine, a nakon što su se vratile doma zabrinuta majka odlučila je ni manje ni više nego tužiti pjevača za nevjerojatnih 9.2 milijuna dolara (što je 56 i pol milijuna kuna) i to zbog toga što je navodno pretrpjela gubitak sluha, doživjela teški tinitus i hiperakuziju (pojačana osjetljivost na normalan zvuk) na oba uha, a sve zbog Bieberovog koncerta.

Sudeći prema sudskim dokumentima, Betts tvrdi da je 'usljed nepredviđenih aspekata showa' bila ozlijeđena zbog zvučne eksplozije koja je 'dobrano premašila sigurnu razinu decibela'. A što je bio taj 'nepredviđeni aspekt' koncerta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bieber se popeo na metalnu konstrukciju u obliku srca koja je bila kao gondola koja je lebdjela iznad publike', što je uzrokovalo 'val vrištanja' koje je 'namamilo publiku u bjesnilo vrištanja uz popratno kontinuirano mahanje rukama u brzim i opetovanim kretnjama', navela je Betts u dokumentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zbog nemara Justina Biebera', kao i organizatora te tehničkog osoblja zaduženog za ozvučenje koji su 'odgovorni za održavanje sigurne razine decibela tijekom koncerta' ta je metalna gondola služila kao 'dirigent zvuka' te je stvarala 'eksplozivni zvuk' koji je trajno oštetio oba uha Stacey Wilson Betts.

Za one koji nisu shvatili što je točno ovoj ženi zasmetalo, Stacey tvrdi da je u Areni u Portlandu bilo grozno slušati frekvencije koje su proizvodile Justinove vrišteće obožavateljice, no ono što joj je bilo još gore slušati je Justinov glas i 'pokušaj pjevanja' kad se s gitarom popeo u metalnu konstrukciju u obliku srca koja se tijekom pjesme kretala iznad publike. Uz to, svaki put kad bi digao ruke u zrak i počeo mahati, djevojčice su počele još više vrištati, zbog čega je Stacey ostala bez sluha na oba uha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Justina Stacey tuži i Justinovu izdavačku kuću (Island Def Jam Records), organizatora koncerta u samu Arenu u kojoj se koncert održao zbog 'gubitka kvalitete života i trajnog invaliditeta te oštećenja na oba uha'. Bieberov glasnogovornik ovaj slučaj još nije komentirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo