Play ponuda

NE ŽELE NASTUPITI NI ZBOG FANOVA / Šuška se da će Eurosong 2024. biti bez Abbe: 'Ne želim. A ako ja ne želim, drugi također neće htjeti'

Image
Foto: Profimedia

Kako će Švedska pedeset godina nakon pobjede Abbe s hitom 'Waterloo' ugostiti Eurosong, nagađalo se da bi grupa mogla ponovno zapjevati

25.5.2023.
17:12
Profimedia
Play ponuda

Nakon što je švedska predstavnica Loreen (38) pobijedila na ovogodišnjem Eurosongu, počelo se nagađati da bi sljedeće godine na natjecanju mogla nastupiti grupa Abba povodom 50. godišnjice osvajanja Eurosonga.

Abba ne želi nastupiti

Njihova pobjednička pjesma 'Waterloo' neće se čuti na Eurosongu 2024., potvrdili su članovi grupe. Björn Ulvaeus i Benny Andersson su za BBC-jev Newsnight program rekli da 'nema šanse' da nastupaju.

"Ne želim. A ako ja ne želim, drugi također neće htjeti. Isto vrijedi za sve nas četvero. Netko kaže ne, to je ne", rekao je Andersson i dodao da mogu proslaviti 50 godina Abbe bez njih na pozornici.

shimmer fallback
shimmer fallback

Eurosong ponovno u Švedskoj

Švedska će sljedeće godine šesti put organizirati natjecanje, iako pobjednička pjesma 'Tattoo' njihove dvostruke pobjednice Loreen nije veliku većinu oduševila. Nakon njezine pobjede šuškalo se da je sve namješteno jer je sljedeće godine velika obljetnica pobjede Abbe. 

Image
LEGENDARNA TINA TURNER /

Kraljica rock and rolla ostavila je neizbrisiv trag u glazbenoj industriji: Hitovi po kojima ćemo je pamtiti

Podsjetimo, grupa Abba osnovana je 1972., a nakon samo dvije godine kasnije proslavili su se na Eurosongu. Kasnije su prodali stotine milijuna ploča i bili na vrhu ljestvica diljem svijeta. Kada se grupa 1982. raspala, njihovi brojni hitovi; Dancing Queen, Super Trouper, Money, Money, Money i Knowing Me, Knowing You su se i dalje nastavili slušati zbog čega su postali bezvremenski. 

Play ponuda
Play ponuda