VIDEO: / Usporena snimka najčudnijeg trenutka s dodjele Zlatnih globusa

Drama Dvanaest godina kao rob redatelja Stevea McQueena proglašena je najboljim filmom na 71. Zlatnim globusima. Dodjelu je obilježio i čudan zagrljaj P Diddyja i pjevača grupe U2.

13.1.2014.
10:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Njegov najveći konkurent po broju nominacija, film Američke varalice osvojio je ukupno tri nagrade, u kategorijama najbolje glumice u komediji ili mjuziklu, najboljeg mjuzikla ili komedije te najbolje sporedne glumice.

Cate Blanchett, Matthew McConaughey i Leonardo DiCaprio najbolji glumci

Najboljom glumicom proglašena je Cate Blanchett za ulogu u filmu Woodyja AllenaBlue Jasmine, a glumcem Matthew McConaughey u filmu Dallas Buyers Club.

Najboljom glumicom u mjuziklu ili komediji proglašena je Amy Adams (American Hustle), a glumcem u istoj kategoriji Leonardo DiCaprio (Wolf of Wall Street).

//www.youtube.com/embed/80nJxDaagSg

Zlatni globus osvojio je i Alfonso Cuaron i to za najboljeg redatelja za 3D SF spektakl Gravitacija. Najbolji strani film je talijanski The Great Beauty redatelja Paola Sorrenta.

Zvijezda Igara gladiJennifer Lawrence nagrađena je Zlatnim globusom za sporednu ulogu u filmu Američke varalice. Njenom kolegi Jaredu Letu pripala je nagrada za najboljeg sporednog glumca za ulogu transrodne žene oboljele od AIDS-a u filmu Dallas Buyers Club.

//www.youtube.com/embed/MqJCbzhhnOU

Breaking Bad opet najbolja serija

Najbolja TV-serija ponovo je Breaking Bad, a Bryan Cranston najbolji dramski glumac. Nagradu za najbolji TV-film ili mini seriju dobio je Behind the Candelabra, biografski film o ekscentričnom pijanistu Liberaciju, dok je glavni glumac veteran Michael Douglas proglašen najboljim glumcem u mini seriji ili TV-filmu. Najbolja glumica u mini seriji ili TV-filmu je Elisabeth Moss. Zlatni globus za najbolju glumicu u drami otišao je u ruke Robin Wright za ulogu u seriji House of Cards. Za najbolju glumica u TV-seriji/komediji nagradu je osvojila Amy Poehler Parks zahvaljujući ulozi u Parks and Recreation.

//www.youtube.com/embed/D7O8i-tKzmo

Andy Samberg iz Brooklyn Nine-Nine najbolji je glumac u TV-seriji/komediji. Slavio je još jedan veteran. Jon Voight najbolji je sporedni glumac u seriji, mini seriji ili TV-filmu Ray Donovan, dok je Jacqueline Bisset uručen Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu u seriji, mini seriji ili TV-filmu za ulogu u Dancing on the Edge.

Woodyju Allenu nagrada za izuzetna postignuća

Nagrada Cecil B DeMille, koja se dodjeljuje za izuzetna postignuća u svijetu zabave, otišla je u ruke Woodyja Allena. Najbolja komična TV-serija je Brooklyn Nine-Nine.

Disneyjev mjuzikl, bajka Frozen osvojila je Zlatni globus za najbolji animirani film. Zlatni globus za najbolju glazbu u filmu dobio je Alex Ebert za All is Lost, dok je najboljom pjesmom proglašena Ordinary Love grupe U2 iz filma Mandela: Long Walk to Freedom.

A ovo posljednje navedeno uručivanje nagrade na jedan je čudan način obilježilo dodjelu Zlatnih globusa. Naime, prilikom pokušaja P Diddyja da ga zagrli, Bono je reagirao tako da snimka tog trenutka već kruži internetom, a opisan je i kao najčudniji trenutak s dodjele.

https://vine.co/v/hLKQmLuQpMD/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali