arti-201104200244006Matija je dobio težak zadatak. Zapelo mu je prilično već pri filetiranju ribe, na što mu je David rekao da je 'malo zabrazdio i bio pregrub prema ribi' koja ima nježno meso. S obzirom da se zbog delikatnosti lako raspada, prema njoj je potrebno postupati blago.
Skoko je objasnio da se u ovom jelu nastoje istaknuti prirodni okusi palamide, stoga nema previše začinjavanja kako bi oni mogli doći do izražaja.
Koliko je Matijin zadatak težak dokazuje i priznanje samog šefa kuhinje da mu je trebalo mjesec dana da pronađe najbolje tehnike filetiranja ove ribe. Dodao je da svaka riba ima svoje karakteristike i bitno je da se ne pripremi na suh način.
Tijekom Matijinog kuhanja kandidati su nastavili tradiciju navijanja pjesmom. Otpjevali su stihove na melodiju pjesme Ja volim samo sebe: 'On voli kuhat meni, curi, frendu, ženi, on kuha kako želi...'
Nakon dvoboja David je zaključio da je Matija radio drukčije, ali su na kraju došli do istog cilja. Pokazao se vještijim nego što je David očekivao, te ima odvažnosti upustiti se u nešto što nikada prije nije pripremao. No, Skoko je imao i jedan prigovor.
'Posuđivanje pribora koje se odvijalo tijekom dvoboja u profesionalnom kuharstvu inače ne dolazi u obzir', istaknuo je David, koji je dodao kako je dobar nož jedan od nosećih stupova kuhinje.
Kako su jela prošla kod žirija i tko je dobio veću ocjenu, Skoko ili Matija, možete vidjeti u emisiji u četvrtak, kao i Tajne majstora kuhinje.
Vezani članci:
arti-201104260124006 arti-201104200244006 arti-201104180855006